Μπαράζ προσλήψεων στην Υγεία αναμένεται το επόμενο διάστημα. Μέσα στους επόμενους μήνες δρομολούνται 8.591 προσλήψεις για μόνιμο και εποχικό προσωπικό σε νοσοκομεία, εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγεία και Μονάδες Υγείας.

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε δημοσίευσε την κατανομή των 691 μόνιμων θέσεων που θα καλυφθούν από τις λίστες επιτυχόντων των προκηρύξεων 4Κ/2015 και 5Κ/2015. Ειδικότερα θα διατεθούν 38 επιλαχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 93 επιλαχόντες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης από την Προκήρυξη 4Κ/2015 και 320 επιλαχόντες Τεχνολογικής και 240 επιλαχόντες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Προκήρυξη 5Κ/2015.

Σύμφωνα με το e-dimosio.gr, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων θα ανακοινωθεί και η β’ προκήρυξη για 847 μόνιμους νοσηλευτες και παραϊατρικούς με νέο διαγωνισμό.

Παράλληλα πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 4.000 προσλήψεις 12μηνης διάρκειας στα δημόσια νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και τους εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας.

Τέλος 240 τοπικές Μονάδες Υγείας θα ενισχυθούν με 3.053 νέους γιατρούς (γενικούς, παθολόγους , παιδίατρους) και νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας. Θα προσφέρουν ολιστική φροντίδα, με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας σε συγκεκριμένο πληθυσμό, που θα ανέρχεται γύρω στις 10.000.Στο σύστημα, πέρα από τις νέες προσλήψεις, οι οποίες θα είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αρχικά για τρία χρόνια και τις εσωτερικές μετακινήσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα ενταχθούν και οι γιατροί του ΠΕΔΥ. Όπως είπε ο κ. Βαρδαρός, θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με μεταβατικό στάδιο ενός έτους, για να κλείσουν τα ιατρεία τους. Το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Υγείας θα συμπληρώνεται με τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τέλη του μήνα και όπως είπε «θα ανοίξουν σε νέους γιατρούς στη βάση των αναγκών για υπηρεσίες υγείας» και «αισθητά θα είναι περισσότερες».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος