Από 18 έως έως 22 Απριλίου

Ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Α/θμια, την Β/θμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες, συνδιοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας στο Αγρίνιο.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται από την Τετάρτη 18 έως την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις Αιτωλοακαρνάνων συγγραφέων σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην παλαιά Δημοτική Αγορά και ομιλίες από τοπικούς συγγραφείς.

Αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη θα επισκεφτεί το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου με το βιβλίο «Το νησί με τα κρυμμένα μυστικά».

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου θα επισκεφτεί το Γυμνάσιο Καινουρίου και θα συνομιλήσει με τους μαθητές για την αξία του βιβλίου.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: ο συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος θα επισκεφτεί το Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου με το βιβλίο «Η Πολιτεία των λουλουδιών».

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Ελένη Τασοπούλου θα επισκεφτεί το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με το βιβλίο «το Σκιάχτρο και η Τριανταφυλλιά».

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Ιωάννα Πίττα θα επισκεφτεί το Νηπιαγωγείο Δοκιμίου με το βιβλίο «Οι περιπέτειες ενός Κουνελιού».

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: O συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος θα επισκεφτεί το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου με το βιβλίο «Η Πολιτεία των λουλουδιών»

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου θα επισκεφτεί το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου και θα συνομιλήσει με τους μαθητές για την αξία του εξωσχολικού αναγνώσματος.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη θα επισκεφτεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με το βιβλίο «Η πρασινοσκουφίτσα και το φλεγόμενο δάσος».

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη θα επισκεφτεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με το βιβλίο «H Αγάπη φέρνει την άνοιξη».

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: O συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος θα επισκεφτεί το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου με το βιβλίο «Η Πολιτεία των λουλουδιών»

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου θα επισκεφτεί το 2ο ΕΠΑΛ με το βιβλίο «Εφηβος Χειμώνας».

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ: Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε θα επισκεφτεί το 16ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου με το βιβλίο «Ψάχνοντας στην Πυθωνία».

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ώρα 6.00 μ.μ.: Η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου θα επισκεφτεί το Ι.Ε.Κ. Αγρινίου για την αξία του παιδικού βιβλίου στη Νηπιακή ηλικία.

Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Αγρινίου

Στην παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Αγρινίου λογοτέχνες θα συνομιλήσουν και θα διηγηθούν παραμύθια σε παιδιά.

  • Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 6.00 μ.μ.: Η συγγραφέας Ελένη Τασοπούλου θα επισκεφτεί την παιδική βιβλιοθήκη το βιβλίο: «το Σκιάχτρο και η Τριανταφυλλιά».
  • Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη θα επισκεφτεί την παιδική Βιβλιοθήκη με το βιβλίο «Η Αγάπη φέρνει την άνοιξη».

Έκθεση Παιδικού Βιβλίου

Στην παλαιά Δημοτική Αγορά θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Παιδικού Βιβλίου από Βιβλιοπώλες του Αγρινίου. Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 21 Απριλίου από τις 16:00 έως τις 21:00. Κυριακή 22 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 20:00.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ώρα 6:00 μ.μ.: Η συγγραφέας Ιωάννα Κουτρολού θα μιλήσει με τα παιδιά για την αξία του παιδικού βιβλίου.

Ώρα 7.00 μ.μ.: Παιδική Χορωδία από το μουσικό εργαστήρι του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης της Κατερίνας Παπαδημητρίου.
Στο Πιάνο η Χριστίνα Κορκοντζέλου. Στο Βιολί η Κριστάλια Αποστολιώτη. Στη Φωνή η Αντιγόνη Ζαμπάρα. Διευθύνει η Κατερίνα Παπαδημητρίου.

Ώρα 7.30 μ.μ.: Ο συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος θα παρουσιάσει δέκα (10) μικρά βιβλία με ισάριθμα έμμετρα παραμύθια (Εκδόσεις «Φωταμός») που εικονογράφησε ο Χρήστος Παπανίκος. Μαζί του η εκπαιδευτικός Βάγια Σπυρέλη και η νηπιαγωγός Νάντια Γκόλφη. Η σειρά – με τον γενικό τίτλο «Παραμυθόκηπος» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Ώρα 8.30 μ.μ.: Η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου θα μιλήσει με τα παιδιά για το βιβλίο «Το καλοκαίρι των Αβάρων».

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ώρα 11.00 π.μ.: Η συγγραφέας Ιωάννα Πίττα θα μιλήσει με τα παιδιά για το βιβλίο «Οι περιπέτειες ενός κουνελιού»

Ώρα 12.00 π.μ.: Η συγγραφέας Ελένη Χωρεάνθη θα συνομιλήσει με τα παιδιά για την αξία του βιβλίου.

Η συζήτηση των τοπικών συγγραφέων με τους τοπικούς δημοσιογράφους

Ώρα 6.00 μ.μ. Οι Αιτωλοί και Ακαρνάνες συγγραφείς Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που συμμετέχουν στην 1η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στο Αγρίνιο, θα συζητήσουν με τους δημοσιογράφους των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Μεταξούλα Μανικάρου.

Η Κεντρική Εκδήλωση

Ώρα 8.00 μ.μ.: Παλαιά Δημοτική Αγορά.

Α. Ομιλίες

α) Θεόδωρος Τσιλίκας, Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Ανακαλύπτοντας την παιδική Λογοτεχνία.
β) Ελένη Τσιάλτα, συγγραφέας – μεταφράστρια με θέμα «Και ζήσαν αυτοί καλά… εμείς όμως καλύτερα;»

Β. Απονομή Τιμητικών Διπλωμάτων σε Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η Μεταξούλα Μανικάρου, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Ιωαννίνων.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά θα πραγματοποιηθεί επίσης έκθεση ζωγραφικής μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Μαρία Παπαγεωργίου: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Θεόδωρος Τσιλίκας: Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Α/Θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας
Παντελής Φλωρόπουλος: Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη: Συγγραφέας
Μεταξούλα Μανικάρου: Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος: Βιβλιοπώλης
Χριστίνα Μπαλάσκα: Δημοτική Υπάλληλος

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος