Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Βρούτσης: Πρώτο δεκαήμερο Απριλίου τα 800 ευρώ – Ποιοι θα πάρουν κανονικά το Δώρο Πάσχα

Κοινοποίηση

Τι διευκρίνισε ο Υπουργός Εργασίας για το Δώρο Πάσχα

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν, όπως για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ, οφείλουν να πληρώσουν κανονικά και υποχρεωτικά με βάση το Νόμο το Δώρο Πάσχα στους εργαζομένους τους. Πότε θα γίνουν πληρωμές για τις έκτακτες ενισχύσεις.

Έως τις 31/3/2020 θα πρέπει να έχουν γίνει οι αιτήσεις για τις έκτακτες ενισχύσεις εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού. τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως εξήγησε, εργοδότες και εργαζόμενοι θα υποβάλλουν αιτήσεις και στη συνέχεια θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων. Οι πληρωμές των ποσών που αντιστοιχούν σε όλο αυτό τον πληθυσμό θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Σε ερώτηση για το πότε θα πρέπει να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα εταιρίες που δεν έχουν πληγεί αλλά λειτουργούν κανονικά, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να το δώσουν στους εργαζόμενους κανονικά.

«Για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ θα καταβάλλουν το δώρο κανονικά και υποχρεωτικά με βάση το νόμο», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: