Το Επιμελητήριο για πρώτη φορά στην «Summer Fancy Food Show»

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες επισκέφτηκαν την έκθεση στην οποία συμμετείχαν 1.800 εκθέτες από 27 χώρες – Τριήμερο γνωριμιών, επαγγελματικών επαφών, με προοπτικές συμφωνιών και νέων συνεργασιών

Εξαιρετικά αποτελέσματα κατέγραψε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην πρώτη του συμμετοχή στην «Summer Fancy Food Show ’23», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της καμπάνιας Western Greece Seafood και του έργου «Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και Τρίτες Χώρες». Τα εκλεκτά αλιεύματα της περιοχής ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Western Greece Seafood». Πρώτος σταθμός ήταν η Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα η έκθεση «Summer Fancy Food Show 2023».

Ένα τριήμερο μεστό γνωριμιών, επαγγελματικών επαφών, με προοπτικές συμφωνιών και νέων συνεργασιών, με τον απολογισμό να είναι ιδιαίτερα θετικός για τα εκλεκτά προϊόντα αλιείας που παράγονται στον τόπο, υλοποιώντας πάνω από 90 Β2Β συναντήσεις.

H έκθεση έχει καθιερωθεί ως η πιο σημαντική Β2Β έκθεση τροφίμων και ποτών στη Β. Αμερική, με επισκέπτες απ’ όλες τις γωνιές της Αμερικάνικης Ηπείρου και όχι μόνο. Κάθε χρόνο, χιλιάδες εμπορικές συμφωνίες κλείνονται το τριήμερο που διαρκεί η έκθεση, με τις Ελληνικές επιχειρήσεις να πρωτοστατούν και να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες επισκέφτηκαν την έκθεση στην οποία συμμετείχαν 1.800 εκθέτες από 27 χώρες.

Τα εκλεκτά αλιεύματα που παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της Τριχωνίδας και το χέλι, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις γαστρονομικές δράσεις γευσιγνωσίας που υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη των σεφ του Ελληνικού Εστιατορίου «THALASSA» της Νέας Υόρκης, κεντρίζοντας το ενδιαφέρων τον Brokers, εισαγωγέων προϊόντων και της Ελληνικής Ομογένειας.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν προσωπικά η Διεθνούς Φήμης Σεφ Μαρία Λόη, η οποία τρέφει την καταγωγή της απ’ το Θερμό Αιτωλοακαρνανίας (και κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες για την υποστήριξη και την προώθηση των προϊόντων του τόπου και τις τρεις ημέρες της έκθεσης), ο Κωνσταντίνος  Κωνσταντίνου, Γενικός Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης, ο Νικόλαος Θωμόπουλος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ στο γραφείο ΟΕΥ της Νέας Υόρκης, ο Διονύσης Πρωτοπαπάς, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ στο γραφείο ΟΕΥ του Τορόντο στον Καναδά.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες