Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

“Τέλος εποχής” για Βερόπουλο – Τι γίνεται με καταστήματα και εργαζομένους

Κοινοποίηση

Ενοποίηση των δύο δικτύων το ταχύτερο δυνατό κάτω από το κοινό brand “My Market”, με κλείσιμο κάποιων μικρών ή αντιοικονομικών καταστημάτων, αφομοίωση του προσωπικού της εξαγοραζόμενης από την κουλτούρα των εργαζομένων του ομίλου METRO κι επέκταση της ενιαίας αλυσίδας σε σημεία που δεν υφίσταται σήμερα παρουσία, προβλέπει το σχέδιο της οικογένειας Παντελιάδη, για την επόμενη ημέρα του deal με την Βερόπουλος.

«Σε αυτή τη φάση της συζήτησης δεν υπάρχει ένας αριθμός ώστε να πεις ότι συμφωνήσαμε για παράδειγμα στα 50 τα 80 ή στα 100 εκ. ευρώ, γιατί πρέπει να γίνουν απογραφές, οικονομικές αναλύσεις και τα συναφή», είπε στο News247 ο πατριάρχης του ομίλου METRO Παντελής Παντελιάδης, μία ημέρα μετά την επίσημη δήλωση των δύο αντισυμβαλλόμενων μερών, προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για τη συμφωνία τους.

«Σε 2-3 εβδομάδες από τώρα, θα ξανακαθίσουμε στο τραπέζι κι αφού λάβουμε υπόψη μας και δεδομένα όπως η καθαρή θέση της αλυσίδας, τα χρέη της, που συνολικά σε τράπεζες και στο δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 300 εκ. ευρώ, θα καταλήξουμε και στο ποσό για την ολοκλήρωση της εξαγοράς» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παντελιάδης.

Εφόσον δεν προκύψει κάποια απρόοπτη εξέλιξη, μέχρι την οριστικοποίηση της συμφωνίας, στα πλάνα του κ. Παντελιάδη είναι να γίνει το ταχύτερο δυνατό η λειτουργική ενσωμάτωση του δικτύου της Βερόπουλος υπό την “ομπρέλα” της METRO.

Τι γίνεται με καταστήματα και εργαζομένους

Πρόθεση του ομίλου Metro είναι να διατηρήσει όλο το δίκτυο της Βερόπουλος, πλην ίσως κάποιων μικρών καταστημάτων και όσων κριθεί ότι η λειτουργία τους είναι αντιοικονομική.

Στη συνέχεια αφού γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε επίπεδο ανανέωσης εξοπλισμού, αλλά και ανακαινίσεων σε υφιστάμενα σημεία, θα υπάρξει και επέκταση σε περιοχές όπου σήμερα δεν υπάρχει παρουσία των δύο ομίλων.

Μεγάλη πρόκληση, επίσης, στην όλη διαδικασία, συνιστά το κατά πόσο θα γίνει ομαλά η ενσωμάτωση του προσωπικού της εξαγοραζόμενης αλυσίδας. «Είναι μια μεγάλη δυσκολία το πώς θα αφομοιωθεί το προσωπικό του Βερόπουλου από το δίκτυό μας. Πρέπει να το δούμε από κοντά, διότι διαθέτει περίπου 4.500 εργαζόμενους. Είναι πολύς κόσμος», τονίζει ο κ. Παντελιάδης αλλά σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «εμείς έχουμε σκοπό να κρατήσουμε τις ίδιες συνήθειες, το ίδιο στυλ και την ίδια κουλτούρα, που διακρίνουν τη Μετρό και τα My Market, καθώς το προσωπικό μας, από ό,τι λένε όλοι, είναι το καλύτερο».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: