Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ από την κυβέρνηση – Τι περιλαμβάνει

Κοινοποίηση

Σε εξέλιξη η πλήρης καταγραφή των νέων δεδομένων για την κατάσταση της ΔΕΗ

Σε ριζικές και αστραπιαίες λύσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ, για την οποία ετοιμάζεται σχέδιο σωτηρίας, με χρονοδιάγραμμα και κινήσεις που θα τονώσουν τη ρευστότητα και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

Διόλου τυχαία η επιλογή του πρωθυπουργού να αποτελέσει η ΔΕΗ το βασικό αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η εξειδίκευση, για τις επόμενες κινήσεις, αναμένεται να δοθεί στις προγραμματικές δηλώσεις, αφού γίνει μελέτη της κατάστασης.

Απαιτούνται, όπως τονίζουν από την κυβέρνηση, αστραπιαίες λύσεις για την εταιρεία, ενώ ενδέχεται οι πρώτες κινήσεις να πραγματοποιηθούν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να μην τίθεται θέμα πώλησης, καθότι το οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας δεν θα επέτρεπε, τη δεδομένη στιγμή, να υπάρξει κάποιο σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση του στρατηγικού επενδυτή περνάει σε δεύτερη φάση.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης καταγραφή των νέων δεδομένων για την κατάσταση της εταιρείας, αφού το σχέδιο που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση, ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγές και τροποποιήσεις, καθώς από τότε η θέση της ΔΕΗ έχει επιβαρυνθεί.

Είναι σαφές πως το σχέδιο για τη ΔΕΗ, θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση, αφού είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό, όπου δεν αφορά μόνο το τι θα αποφασίσει η Ελληνική πλευρά, διότι εμπλέκονται και άλλες πλευρές, όπως η Κομισιόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού κλπ. Να σημειωθεί πως ακόμη και η διοίκηση της ΔΕΗ διορίζεται από το υπερταμείο.

Από την κυβέρνηση αντιλαμβάνονται, επίσης, ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης σε κρίσιμους τομείς όπως τα δίκτυα διανομής μέσα στη δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε. Πάντως, προς το παρόν, η παρέμβαση για τη βελτίωση της ΔΕΗ, δεν φαίνεται να έχει νομοθετικό χαρακτήρα, αλλά πιθανότητα, το επόμενο διάστημα, να γίνουν κάποιες κινήσεις σχετικές με την επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης έχει δηλώσει πως το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ θα είναι «προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων και θα δώσει νέα προοπτική στην εταιρεία». Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση. «Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς» τόνισε.

ΠΗΓΗ

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: