Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Συστήνεται Λέσχη Φίλων της Βιοποικιλότητας – Δηλώσεις συμμετοχής έως 17 Ιουλίου

Κοινοποίηση

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στο έργο BEST («Αντιμετώπιση των κοινών πιέσεων στην Αγρο – και Υδρο – Βιοποικιλότητα, Ενίσχυση της Αειφόρου Αγροτικής Ανάπτυξης») συμμετέχει ηΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως εταίρος, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Interreg V/Α Ελλάδα Ιταλία (GR-IT) 2014-2020. Το έργο πληροί έναν απ’ τους βασικούς στόχους του Προγράμματος, που είναι η βελτίωση των κοινών σχεδίων διαχείρισης και διακυβέρνησης για τη βιοποικιλότητα των παράκτιων και αγροτικών οικοσυστημάτων.

Εστιάζει στους φυσικούς πόρους και τις προστατευόμενες περιοχές, αναπτύσσοντας περιβαλλοντικά μέτρα προστασίας ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, προκειμένου να αποκατασταθεί η απώλεια βιοποικιλότητας στο έδαφος τους.

Στο πλαίσιο του έργου συστήνεται Λέσχη Φίλων της Βιοποικιλότητας, σκοπός της οποίας είναι η εξοικείωση των μελών στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του αγροτικού και υδάτινου κόσμου μέσα από δράσεις προστασίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος, με στόχο την ανάπτυξη ευαισθησίας και αλληλεγγύης μέσω της κοινωνικής συναναστροφής με άτομα ιδίων ενδιαφερόντων. Εκτός από τη διάδοση και τη διατήρηση της εκάστοτε περιοχής, σημαντική βλέψη της λέσχης αποτελεί η ανάπτυξη του μορφωτικού, του τεχνικού και γενικά του επαγγελματικού επιπέδου των μελών της μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Λέσχη, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουλίου δήλωση συμμετοχής στο https://forms.gle/HZF2qrmzoRPDvbxp9

Η συμμετοχή στη Λέσχη είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της θα λάβουν χώρα διαδικτυακές συναντήσεις/ εκπαιδεύσεις με αντικείμενο την καλύτερη κατανόηση των αποτελεσμάτων του έργου BEST, τους τρόπους παρέμβασης σε περιπτώσεις ανάγκης, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες θεματικές που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: