Συλλαλητήριο για τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου

Την Τρίτη 26 Ιουλίου

Σύσκεψη φορέων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας και τις δομές της ΠΦΥ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Ιουλίου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει λάβει η ΕΙΝΝΑΑ. Αναλύθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των Νοσοκομείων και η υποστελέχωσή τους, υπογραμμίστηκε δε πως μέχρι στιγμής δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία νέα θέση μόνιμου προσωπικού. Τονίστηκε η ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας διεκδίκησης. Προτάθηκε, λοιπόν, να γίνει συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

«Καλούμε όλους τους φορείς του Νομού, εργατικά σωματεία, Συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικούς Συλλόγους, φορείς των αυτοαπασχολούμενων κλπ σε αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης! Καλούμε όλο το λαό να δώσει μαζικό αγωνιστικό παρών, να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του!» σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα της σύσκεψης.

Οι διεκδικήσεις για την Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία

 1. Καμία σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση των χειρουργικών ή άλλων κλινικών, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις ανάγκες των ασθενών με άμεση συνέπεια τη μείωση των κλινικών.
 2. Να μην προχωρήσει στο όνομα της υποστελέχωσης και του «νέου ΕΣΥ», καμία κατάργηση τμήματος ή αλλαγή χαρακτήρα χρήσης ή κλείσιμο Νοσοκομείου. Τα 2 Νοσοκομεία του Νομού και τα ΚΥ καλύπτουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου σε έκταση Νομού της χώρας και χρειάζεται άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας και δημιουργία νέων τμημάτων.
 3. ΑΜΕΣΗ προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των 2 Νοσοκομείων με κατεπείγουσες διαδικασίες.
 4. Νέος σύγχρονος οργανισμός των Νοσοκομείων που να καλύπτει και να προβλέπει τις σημερινές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού. Αντίστοιχα και για την ΠΦΥ.
 5. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
 6. Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 7. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.
 8. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη:

 • Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου
 • Εργατικό Κέντρο Αγρινίου
 • Σωματείο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας
 • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου
 • Σωματείο Ιματισμού Αγρινίου
 • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας
 • Εκπρόσωπος από τη Δημοτική Αρχή (Αντιδήμαρχος)
 • Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας
 • Σύνδεσμος αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Αγρινίου

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες