Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Σε «θέση μάχης» η Εκκλησία για τα Θρησκευτικά και την προσευχή

Εκκλησία: Δεν καταργείται η πρωινή προσευχή στα σχολεία

Κοινοποίηση

Έτοιμοι για αντιπαράθεση με την κυβέρνηση φαίνεται να είναι οι ιεράρχες, λόγω των σχεδιασμών του υπουργού Παιδείας να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών και όχι μόνο. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ στην οποία διευκρινίζει ότι η πρωινή προσευχή δεν καταργείται.

Όπως γράφει το in.gr, το ζήτημα της προσευχής φαίνεται να προέκυψε μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην οποία δεν υπήρχε αναφορά στην πρωινή προσευχή.

Είτε από λόγους σκοπιμότητας, είτε απλά από λάθος, η αναστάτωση δημιουργήθηκε.

Το θέμα των Θρησκευτικών αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη νέα συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν Τα Νέα, στη νέα σύνθεσή της για την περίοδο 2016-2017, η ΔΙΣ έχει και ιεράρχες που τηρούν πιο σκληρή γραμμή, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Φθιώτιδος Νικόλαος και ο Καισαριανής Δανιήλ.

Δεν αποκλείεται να πιέσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για πιο σκληρή γραμμή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μπορεί Τσίπρας και Ιερώνυμος να τα είπαν σε καλό κλίμα στο Μαξίμου, όμως ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι πρόσωπο που προκαλεί αντιδράσεις: μπορεί, όπως σημειώνουν, στις συναντήσεις να παρουσιάζεται ως φίλος, αλλά τελικά τηρεί εχθρική στάση.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: