Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Σε έξαρση οι κλοπές καλωδίων από τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Μεσολογγίου

Κοινοποίηση

Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητά ο Δήμαρχος – Πέμπτη μήνυση (το τελευταίο δίμηνο) κατά αγνώστων από τον Δήμο

Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Μεσολογγίου, κυρίως δε στο Αιτωλικό. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη το βράδυ της 28ης Μαΐου. Άγνωστοι ξήλωσαν τα καλώδια του δημοτικού φωτισμού στην παραλία και στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού με αποτέλεσμα την καταστροφή της ηλεκτρολογικής υποδομής και το βύθισμα της περιοχής στο σκοτάδι. Η πόρτα του κεντρικού πίνακα ηλεκτροδότησης παραβιάστηκε και αφαιρέθηκαν σχεδόν τα πάντα, ενώ και το σύνολο των καλωδιώσεων είχε αφαιρεθεί από τους ειδικούς αγωγούς.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το κόστος της ζημίας ξεπερνά τα 5.500 ευρώ και η Δημοτική Αρχή κατέθεσε την πέμπτη μήνυση (το τελευταίο δίμηνο) κατά αγνώστων, ενώ ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμοδίους για τις επαναλαμβανόμενες κλοπές επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης.

Για την αποκατάσταση της ζημιάς χρειάζεται εκ νέου εγκατάσταση καλωδιώσεων, χρήματα και αρκετός χρόνος από τις ηλεκτρολογικές υπηρεσίες του Δήμου, που θ’ αναβάλουν άλλες εργασίες, προκειμένου να επανασυνδέσουν την υποδομή.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: