Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Πρόταση συντήρησης των Ασθενοφόρων από το εργοστάσιο της Π.Α. στον Άραξο

Κοινοποίηση

Πρόταση για την «θεραπεία» των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ απευθύνει προς του αρμοδίους ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, που προτείνει την συντήρηση και επισκευή των ασθενοφόρων στη Δυτική Ελλάδα από το εργοστάσιο Μέσων Μεταφοράς και Επίγειου Εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο.

“Η ‘θεραπεία’ για τα ασθενοφόρα μπορεί να διέρχεται μέσα από μία συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Υγείας, γλιτώνοντας παράλληλα το ελληνικό δημόσιο από πολλά εκατομμύρια που δαπανά ετησίως για την επισκευή του στόλου των οχημάτων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης επισκέφθηκε προ ημερών (17/3) τόσο το Εργοστάσιο Αράξου, όπου συναντήθηκε με την διοίκηση της μονάδας και εργαζομένους, όσο και το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, (20/3), συζητώντας το μεγάλο ζήτημα έλλειψης συντήρησης των οχημάτων. Παράλληλα, σε επαφή που είχε την Τρίτη, 28 Μαρτίου, στη Βουλή με τον αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, του έθεσε το ζήτημα, ενώ σήμερα (Τετάρτη 29 Μαρτίου) παρουσίασε το θέμα και την πρότασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του αν. Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη. Στη συνέχεια, ο κ. Κατσανιώτης απέδωσε και έγγραφη επιστολή / πρόταση προς τους δύο Υπουργούς.

Η αντιμετώπιση της πρότασης από όλες τις πλευρές υπήρξε θετική και όπως υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης, περιμένει πλέον τις άμεσες πλέον ενέργειες των δύο υπουργείων προκειμένου να υπογραφεί μία προγραμματική συμφωνία, βάσει της οποίας τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας θα συντηρούνται από το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού.

Η πρόταση είναι υλοποιήσιμη, όπως ανέφεραν όλες οι πλευρές, ενώ μπορεί να βρει άμεσα εφαρμογή.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτική με αποτέλεσμα. Η περιοχή μας ακόμα περισσότερο… Γι’ αυτό και είναι παράλογο να παραμένουν χωρίς συντήρηση και ανταλλακτικά πάνω από τα μισά οχήματα του ΕΚΑΒ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για αποτελεσματική και αξιόπιστη συντήρησή τους σε μία μονάδα που διαθέτει σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή αλλά και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, προσθέτοντας πως η υιοθέτηση της πρότασής θα ενισχύσει και τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: