Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

“Πράσινο φως” για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά

Κοινοποίηση

Εγκρίθηκαν από το Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου εκτέλεσης εργασιών στο δίαυλο του Λιμανιού Μεσολογγίου, για την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα Ιόνια νησιά.

Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου, το οποίο έχει ως σκοπό την διευκόλυνση προσέγγισης των πλοίων με εκβάθυνση σημείων , προκειμένου να διασφαλισθεί η αξιοπλοΐα του διαύλου.

Προ της έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων η οποία κατατέθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου είχε διασφαλίσει τις θετικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (31-8-2015), καθώς επίσης της Δ/νσης Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (19-4-2016).

Μετά την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων, ο Δήμος Μεσολογγίου θα προχωρήσει στην εξεύρεση των χρηματικών πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: