Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Συνάντηση υφυπουργού Εξωτερικών με τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση, με τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.

«Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό για να συζητήσουμε – μεταξύ άλλων – το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Πατρίδα μας, που δυστυχώς φέτος θα διαφοροποιηθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μπορεί φέτος να μην κάνουμε Πάσχα όπως θα θέλαμε, όμως οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία όλων μας, για να μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές όλοι μαζί» δήλωσε ο κ. Βλάσης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το Άγιο Φως θα παραλάβουν από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο έξαρχος και ένας εκπρόσωπος της ελλαδικής εκκλησίας.

Με την ειδική πτήση θα επιστρέψουν στην Αθήνα, όπου την αποστολή θα υποδεχθεί ο υφυπουργός κ. Βλάσης σε πολύ λιτή τελετή  χωρίς κόσμο και εν συνεχεία το Άγιο θα μεταφερθεί ανά την Ελλάδα, μόνο μέσω των πτήσεων της Aegean που ήταν προγραμματισμένες ούτως ή άλλως να πετάξουν και δεν θα υπάρξουν έκτακτες πτήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: