Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Πελώνη: «Στις 15 Μαΐου ανοίγουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις» – Τι είπε για τα SMS

Κοινοποίηση

«Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως» είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τα sms, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε στον ΣΚΑΪ η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε, μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θ’ ανοίξει ο τουρισμός θ’ ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις» σχολίασε. Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. «Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες», όπως είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κα. Πελώνη είπε ότι «επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως». Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία.»

Για το αν θ’ ανοίξει η πλατφόρμα, ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι θα εξεταστεί, αλλά «δεν είναι ακόμα της παρούσης».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: