Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο «ΑΡΙΣΤΕΙΑ και άλλα ΑΣΤΕΙΑ»

Στην παλιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, το Σάββατο 6 Απριλίου

Κοινοποίηση

Την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο «ΑΡΙΣΤΕΙΑ και άλλα ΑΣΤΕΙΑ» διοργανώνουν οι Εκδόσεις ΜΠΑΡΤΖΟΥΛΙΑΝΟΣ στην παλιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στις 19:30.

Θα μιλήσουν οι:

  • Βασίλης Παπαγεωργίου, γελοιογράφος και εκπαιδευτικός εικαστικών
  • Φωτεινή Κατσίρα, κεραμίστρια
  • Γιούλα Τζογάνη, πολιτισμολόγος
  • Λευτέρης Τηλιγάδας, δημοσιογράφος
  • Συντονίζει και μιλά για το βιβλίο ο Στέλιος Μερμίγκης

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1968 στην Αθήνα. Δημοσίευσε για πρώτη φορά σκίτσα στις «Νομικές Αναζητήσεις» ως φοιτητής ακόμα της Νομικής Σχολής Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε. Από το 1990 έως το 1992 συνεργάστηκε ως γελοιογράφος με την εφημερίδα ΠΡΙΝ και συνέχισε στο Ριζοσπάστη μέχρι το 2013. Το χρονικό διάστημα 1999-2000 συνεργάστηκε με την εφημερίδα Οικονομία, την περίοδο 2005-2010 με το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ και το 2014 με τις εφημερίδες: Εξέλιξη, Ενημέρωση, Επενδυτής, και Sumbol.

Το 1998 εξέδωσε το κόμικ-στριπ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. Είναι επίσης πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και έχει διδάξει σκίτσο στις Σχολές Πλάκα, στα ΔΙΕΚ Αθηνών, Ιστορία της Τέχνης στο ΙΕΚ ΑΞΙΑ και στα εξ αποστάσεως σεμινάρια του ΕΚΠΑ. Διδάσκει εικαστικά στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχει εικονογραφήσει εξώφυλλα βιβλίων και παραμύθια. Γελοιογραφίες του έχουν εκτεθεί σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις και έχει λάβει έπαινο από το WorldPressCartoon. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής με σπουδαιότερη τα ΕΝΤΥΠΩΜΑΤΑ στο Επιγραφικό Μουσείο Αθήνας. Έχει ασχοληθεί με την κεραμική και γλυπτική. Κινούμενα σχέδιά του έχουν προβληθεί στο Athensanimfest και Animasyros. Από το Σεπτέμβρη του 2013 ξαναδημοσιεύει σκίτσα στο ΠΡΙΝ και στον Ημεροδρόμο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συλλογή δημοσιευμένων σκίτσων των τελευταίων δυο χρόνων, στην εφημερίδα Πριν και στο site του ημεροδρόμου https://www.imerodromos.gr/. Αποτελείται από 14 θεματικές ενότητες αρχίζοντας από την πανδημία του 2020 και φτάνοντας μέχρι τα γεγονότα των αρχών του 2023. Συγκεκριμένα οι ενότητες είναι: πανδημία, Ακροδεξιά, Βία και καταστολή, Πολιτισμός, Εξωτερική πολιτική, ΠΑΣΟΚ, Παιδεία, Εργασιακά, Υγεία, Καταστροφές, Ακρίβεια, Ουκρανία, Υποκλοπές, Διαφθορά.

Αυτό είναι το πρώτο του λεύκωμα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: