Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Ο «Γιωρίκας» κι ο «Κωστίκας»

Κοινοποίηση

theodoridis

Η επιστροφή του Θεοδωρίδη στο Αγρίνιο δίνει αφορμή για κουβέντα. Το παρατσούκλι του πρώην (ίσως και ξανά) αρχηγού του Παναιτωλικού παραπέμπει σε ανέκδοτο. Και η αλήθεια είναι ότι η ιστορία του Γιώργου Θεοδωρίδη στο Αγρίνιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανέκδοτο. Ο Θεοδωρίδης απ’ όταν ήρθε στο Αγρίνιο απέδειξε ότι ανήκει στην κατηγορία των καλύτερων ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από το Αγρίνιο στη σύγχρονη ιστορία του Παναιτωλικού. Ήταν το θετικό επίκεντρο στις δύο χρονιές της Β Εθνικής και το… δεύτερο αρνητικό (μετά τον Χαριστέα) επίκεντρο τη χρονιά 2011-2012 της Σούπερ Λιγκ.

Ο ερχομός του Γιώργου Θεοδωρίδη στο Αγρίνιο και δη οι εμφανίσεις του ήταν η αφορμή για να τον καθιερώσουν στο μυαλό των φίλων του Παναιτωλικού ως έναν από τους αγαπημένους της κερκίδας. Δυστυχώς τα πράγματα στην τραγική χρονιά του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λιγκ δεν κύλησαν καλά και «τον πήρε κι αυτόν η μπάλα».

Σε ένα ανέκδοτο «του Γιωρίκα και του Κωστίκα», οι δύο φίλοι πάνε για μπάλα.

– «Ρε, δύο άτομα είμαστε πως θα παίξουμε μπάλα;» λέει ο Γιωρίκας.
– «Κοίτα», λέει ο Κωστίκας, «εγώ θα κάνω τους φιλάθλους και εσύ θα κάνεις τους παίχτες».

Έτσι λοιπόν ο Κωστίκας πάνω στις κερκίδες φωνάζει και ο Γιωρίκας τρέχει πάνω κάτω το γήπεδο. Εκεί που όλα πάνε καλά, ο Κωστίκας παίρνει μια πέτρα και την πετάει στον Γιωρίκα. Γυρνάει ο Γιωρίκας τσαντισμένος και του λέει:

– «Καλά ρε Κωστίκα, είκοσι δύο παίκτες στο γήπεδο, εμένα βρήκες να πετύχεις;»
– «Σαράντα χιλιάδες κόσμος, εμένα βρήκες να το πεις;» λέει ο Κωστίκας θυμωμένος.

Έχοντας ως αφορμή τον μικρό τσακωμό των δύο φίλων στο ανέκδοτο, πρέπει να τονιστεί (και να απομονωθεί) η πεποίθηση ορισμένων ότι η επιστροφή του Θεοδωρίδη είναι «ατυχής και πέρα για πέρα λάθος». Βέβαια, στο ανέκδοτο ο «Γιωρίκας» κι ο «Κωστίκας» παραμένουν φίλοι. Όπως θα γίνει τελικά με τον Θεοδωρίδη και την μερίδα του κόσμου του Παναιτωλικού που δυσφορεί.

Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός με τα στατιστικά του στον Παναιτωλικό (92 συμμετοχές και 29 γκολ) απέδειξε ότι αποτελεί μία μεσοεπιθετική λύση αξιόπιστη για κάθε προπονητή σε κάθε κατηγορία. Είναι δε χαρακτηριστικό, για όσους τυχόν ξέχασαν, ότι ο «Γιωρίκας» κέρδισε συμμετοχή με την Εθνική ομάδα λόγω της – κακής και όχι top – απόδοσής του στον Παναιτωλικό. Ο πρώην αρχηγός του Παναιτωλικού γνωρίζει από μόνος του ότι το 11-12 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά δεν ήταν από επιλογή. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Θεοδωρίδης να «σκιστεί» να ανεβάσει μία ομάδα κατηγορία και στη συνέχεια να την αφήσει να πέσει;

Οι «κακές συγκυρίες» και η «κακή χρονιά» ίσως να είναι όροι άγνωστοι για όλους αυτούς που δεν θέλουν την επιστροφή του Θεοδωρίδη. Όλοι αυτοί βέβαια είναι αυτοί που θα φώναζαν ακόμη κι αν ερχόταν ο Μέσι στο Αγρίνιο. Όλο και κάτι θα έβρισκαν να πουν. Όπως ότι «τώρα που πήραμε τον Μέσι, ποιος θα του δίνει μπάλα για να κάνει τα δικά του;». Φαντασία υπάρχει. Συνεπώς οι απαντήσεις «απογοήτευσης» και «μιζέριας» είναι έτοιμες από πριν.

Για να μπούμε όμως «στο ψητό», η επιστροφή του Γιώργου Θεοδωρίδη στον Παναιτωλικό είναι διπλά καλή. Καταρχήν ακόμη μία κίνηση γλιτώνει τον χαρακτηρισμό της «καθυστερημένης μεταγραφής», αφού ο Θεοδωρίδης γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια και δεν θα χρειαστεί (μεγάλο) χρόνο προσαρμογής. Από την άλλη, ο 33χρονος μεσοεπιθετικός γνωρίζει ότι έχει μία δεύτερη (διετής) ευκαιρία στον Παναιτωλικό για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του «αγαπημένου παίκτη της κερκίδας». Αρκετοί τον κατηγόρησαν (μαζί με τον Χαριστέα) ότι ευθύνεται πάρα πολύ για τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Σούπερ Λιγκ, αλλά ο ίδιος είχε το θάρρος να επιστρέψει και ν’ αποδείξει (ξανά) την αξία του.

Πλέον λοιπόν, ο ποδοσφαιριστής «Γιωρίκας», όπως και στο ανέκδοτο, έρχεται αντιμέτωπος με την κρίση του «Κωστίκα», δηλαδή του κόσμου του Παναιτωλικού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Γιωρίκας» και ο «Κωστίκας» αγαπούν τόσο πολύ τον Παναιτωλικό, που θα συμφιλιωθούν και θα ενωθούν για το κοινό καλό της ομάδας.

* Η προσθήκη του Γιώργου Θεοδωρίδη αν μη τι άλλο δυναμώνει πολύ την μεσοεπιθετική γραμμή του Παναιτωλικού, στην οποία ήδη υπάρχουν σημαντικά «όπλα». Το ωραίο στην περίπτωση του Θεοδωρίδη, όπως και των Καμαρά – Πόϊ, είναι ότι μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις, κάτι που δίνει πληθώρα επιλογών στον Μάκη Χάβο. Βέβαια, ολόκληρο το φετινό ρόστερ του Παναιτωλικού συμπληρώνεται από τέτοιους ποδοσφαιριστές – πολυεργαλεία. Η αξιοποίησή τους (σε ποσοστό 101%) μόνο εύκολη δεν θα είναι. Ο Χάβος θα έχει δύσκολο έργο…

Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος
Κωνσταντίνος Φλωρόπουλοςhttps://agriniovoice.gr
Γεννήθηκα στο Αγρίνιο στις 29 Νοεμβρίου 1989. Επέλεξα να σπουδάσω σε Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, στο ΚΑΡ του Sport-fm. Το 2011 ίδρυσα το agriniovoice.gr. Από το 2005 υπήρξα εργαζόμενος στην Εφημερίδα «Αναγγελία» μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Έκτοτε έγινα ο Εκδότης της Εφημερίδας. Είμαι επίσης διαχειριστής στο croc.gr.
spot_img

Διαβάστε επίσης: