Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα

Κοινοποίηση

Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

Νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες, όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή του Πάσχα, η κυβέρνηση. Με την πανδημία του κορωνοϊού να μην έχει καταλαγιάσει, υπάρχουν έντονες ανησυχίες πως με αφορμή τους εορτασμούς του Πάσχα, πολλοί πολίτες θα εξορμήσουν για επαρχιακούς προορισμούς.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, θέλει να διατηρήσει σε ομαλή πορεία την καμπύλη των κρουσμάτων και των θανάτω από τον ιό στη χώρα, γι’ αυτό και είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέα, εκτεταμένα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για να προλάβει ενδεχόμενες άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών από την επόμενη, Μεγάλη, εβδομάδα.

Μολονότι ήδη ανακοινώθηκε η παράταση του περιορισμού στην κυκλοφορία έως τις 27 Απριλίου, το  πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων θεωρείται δεδομένο.

Θα υπάρξει χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων, απαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, καθώς και των συναθροίσεων με αφορμή το σούβλισμα του αρνιού.

Τέλος, εκκρεμεί η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.

Πηγή: athensvoice.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: