Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μήνυση κατά των δημάρχων Αγρινίου και Βόνιτσας για τα σκουπίδια

Από τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων τού ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., Ευάγγελο Καπετάνιο

Κοινοποίηση

Μήνυση κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων τού ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., Ευάγγελος Καπετάνιος, κατά των Δημάρχων Αγρινίου, Γεωργίου Παπαναστασίου και Ακτίου-Βόνιτσας, Θεόδωρου Αποστολάκη.

Λόγος είναι η άρνηση των δύο δημάρχων να αποδεχθούν αστικά στερεά απόβλητα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για διάστημα τριών μηνών, έως ότου αποπερατωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει ο νέος Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το epoli.gr, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κατέθεσε υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά, στρεφομένη κατά των Δημάρχων Αγρινίου και Ακτίου-Βόνιτσας, καθώς και κατά των Προέδρων των αντιστοίχων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – Φο.Δ.Σ.Α. των Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου (Αγρινίου), Παναγιώτη Στούπα και Χ.Υ.Τ.Α. Κακοπετριάς (Βόνιτσας), Γεωργίου Κατσαπίρη.

Η μηνυτήρια αναφορά κατετέθη διότι, οι προαναφερθέντες, μολονότι υπάλληλοι και τελούντες σε ιεραρχική εξάρτηση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν εφάρμοσαν σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: