Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μήνυμα του Αγρινιώτη Πρωταθλητή Παναγιώτη Αγγελούδη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Κοινοποίηση

Δυνατό μήνυμα για συμμετοχή στον αθλητισμό στέλνει ο Αγρινιώτης Πρωταθλητής στο αγώνισμα ΤΤ4 Ανδρών

Δυνατό μήνυμα για συμμετοχή στον αθλητισμό στέλνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Αγρινιώτης Πρωταθλητής στο αγώνισμα ΤΤ4 Ανδρών Παναγιώτης Αγγελούδης.

Ο κ. Αγγελούδης αναφέρεται στα οφέλη του αθλητισμού και προτρέπει τα άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν ενεργά με κάποιο άθλημα: «Φέτος, όπως κάθε χρόνο, υπάρχει η ημέρα που φέρνει στο φως τους ανθρώπους με αναπηρία αν και είναι καθημερινά ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Εγώ, ως άνθρωπος του αθλητισμού, θα ήθελα να πω ότι ο αθλητισμός είναι μια ανάταση ψυχική και σωματική, μια διέξοδος να βγούμε από το σπίτι, να δημιουργήσουμε και να ανταγωνιστούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Το κέρδος από την ένταξη τους σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και αφορά όλη την κοινωνία.

O αθλητισμός αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης: «Στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών με αναπηρία. Για να βγουν από το σπίτι, να αθληθούν και να χαρούν. Το δικαίωμα συμμετοχής στον αθλητισμό είναι απαραίτητο για τη μείωση των ανισοτήτων και τη δημιουργία ενεργών πολιτών. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε επαρκείς μηχανισμούς και να ανταποκριθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: