Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μέχρι 31 Αυγούστου οι αιτήσεις για 6.200 θέσεις στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Κοινοποίηση

Λήγει στις 31 Αυγούστου η προθεσμία αιτήσεων στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕ∆ για φοίτηση 6.200 μαθητών και μαθητριών, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε 30 ειδικότητες, με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.

∆ικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α ́Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1993-2000. Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται έως 31-8-2016 στις Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕ∆ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

Οι Σχολές ανήκουν στη ∆ευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση (Ν. 3475/06), είναι ΕΠΑ.Σ, που λειτουργούν με το σύστημα Μαθητείας, η φοίτηση σ’ αυτές διαρκεί δύο (2) χρόνια (4 εξάμηνα) και παρέχεται εντελώς δωρεάν.

Μέρος της αμοιβής της πρακτικής άσκησης των μαθητών των ΕΠΑΣ ΟΑΕ∆ (που αντιστοιχεί σε 11€ την ημέρα ανά ασκούμενο μαθητή) αναμένεται να συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2014-20.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα παρακάτω σχετικά αρχεία.

1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
2. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Σ 
3. ΑΙΤΗΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΕΠΑ.Σ
4. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2016-17

Αναδημοσίευση από e-dimosio.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: