Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μεσολόγγι: Συζήτηση για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Δυτική Ελλάδα

Κοινοποίηση

Συζήτηση για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου

Σύσκεψη για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου (ΕΣΜΕΣ), την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Εκτός του Πρόεδρου του ΕΣΜΕΣ κ. Σπυρόπουλου, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου, η γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Βάσια Πετροπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου Κωνσταντίνος Ναστούλης και ο υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος.

Συζητήθηκαν η ανάπτυξη και ο συντονισμός τον φορέων της Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την καταγραφή τοπικών συνταγών, την δημιουργία νέων συνταγών με βάση τα παραγόμενα προϊόντα και η δημιουργία του γαστρονομικού στίγματος, προκειμένου ν’ αποκτήσει η περιφέρεια «Γαστρονομικό Τουρισμό».

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου στοχεύει στην προβολή και εξωστρέφεια της πόλης και πιστεύει ότι μέσα από εκδηλώσεις γαστρονομίας στις οποίες θα παρασκευάζονται συνταγές με τα τοπικά προϊόντα που υπάρχουν σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα του Μεσολογγίου, θα δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει την πλούσια και εξαιρετική μεσολογγίτικη κουζίνα».

Ακολούθησε συνοπτική παρουσίαση απ’ τον κ. Στεργίου για την δράση W-EAT, που κινείται ακριβώς στο πλαίσιο της καταγραφής του γαστρονομικού στίγματος της Δυτικής Ελλάδος. Η δράση W-EAT παρουσιάζεται ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα για το γαστρονομικό αποτύπωμα της Δυτικής Ελλάδας, μια νέα έκθεση γαστρονομίας που φιλοδοξεί να ενώσει γαστρονομικά την περιφέρεια, ανοίγοντας δρόμους εξωστρέφειας για χιλιάδες επαγγελματίες στους χώρους της εστίασης και του τουρισμού.

Κατατέθηκαν απόψεις και ιδέες των φορέων αναφέροντας τα προβλήματα και τις ανάγκες ανά περιοχή.

Ο υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης κ. Πασιόπουλος επισήμανε ότι «πρόκειται για μια περιοχή με αυξημένο ενδιαφέρον ως προς τα υψηλού επιπέδου προϊόντα τόσο στον εμπορικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα του δήμου μας, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να μετατρέψουμε το Μεσολόγγι στην πόλη που οραματιζόμαστε μέσω του γαστρονομικού πλούτου που διαθέτουμε».

Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν για εκ νέου συνάντηση με εκπροσώπους και από τους τρεις Νομούς της Περιφέρειας, η οποία θα καθορίσει τον γαστρονομικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: