Μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου στο πρόγραμμα Future Leaders Exchange (FLEX) των ΗΠΑ!

Ξεχώρισε σε διαγωνισμό και είναι στους 10 επιτυχόντες της Ελλάδας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

Σε εκτεταμένο διαγωνισμό – διαδικασία επιλογής ξεχώρισε ο μαθητής της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και κατάφερε να είναι ανάμεσα στους 10 επιτυχόντες -και μοναδικός από Μουσικό Σχολείο- απ’ όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα FLEX το σχολικό έτος 2023-2024.

Αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο απ’ το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., το Future Leaders Exchange (FLEX) είναι πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής που προσφέρει υποτροφίες σε επιλεγμένους μέσω διαγωνισμού μαθητές, για να περάσουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α., ζώντας με μια οικογένεια υποδοχής και φοιτώντας σε Αμερικανικό σχολείο.

Το FLEX δημιουργήθηκε το 1992 ως κεντρικός πυλώνας της πρωτοβουλίας για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ευρασίας ως μέρος του Freedom Support Act, με σκοπό να ενισχύσει την κατανόηση μεταξύ του λαού των Η.Π.Α. και λαών από χώρες της Ευρώπης, Ευρασίας και Κεντρικής Ασίας. Από το 1993 έχει προσφέρει υποτροφίες σε περισσότερους από 29.000 μαθητές από 21 χώρες. Οργανώνεται απ’ τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση (Αμερικανικά Συμβούλια) και υλοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2019.

Ποια ήταν η διαδικασία επιλογής;

Οι μαθητές συμμετείχαν σε διαγωνισμό που αποτελείται από τρεις φάσεις. Η πρώτη (Round 1) είναι η συμπλήρωση της διαδικτυακής αίτησης που ήταν διαθέσιμη από 1 Σεπτεμβρίου ως 13 Οκτωβρίου 2022, περιλαμβάνει την απάντηση σε τρεις προσωπικές ερωτήσεις. Ακολουθεί η πρόσκληση για τη συμπλήρωση του χρονομετρημένου τεστ Αγγλικών (Round 2). Όσοι επιλέχθηκαν απ’ την αξιολόγηση από μία ανεξάρτητη επιτροπή στη Ουάσιγκτον D.C., προκρίθηκαν στην τρίτη και τελευταία φάση (Round 3), που περιλάμβανε προσωπική συνέντευξη, ένα ακόμα τυποποιημένο και πιο αναλυτικό τεστ αγγλικών, τρεις εκθέσεις και τη συμπλήρωση της επίσημης αίτησης που περιλάμβανε περισσότερες βιογραφικές πληροφορίες. Η τελική επιλογή βασίστηκε στην επίδοση των υποψηφίων και στην αποδεδειγμένη ετοιμότητα τους να βιώσουν την εμπειρία μιας ανταλλαγής.


Ο μαθητής όπως και οι συμμαθητές του ενημερώθηκαν για την λειτουργία αυτού του προγράμματος περίπου πριν ένα χρόνο από την τότε καθηγήτρια αγγλικών τους Σταυρούλα Αλεξάκη. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου συγχαίρουν τον μαθητή για την επιτυχία του και την διάκρισή του και του εύχονται να είναι η ζωή του πάντα γεμάτη επιτυχίες.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος