Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Κορωνοϊός: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα δεν θα μας χωρούν τα νοσοκομεία

Κοινοποίηση

Έτοιμο να δεχτεί 2000 ασθενείς από κορωνοϊό είναι το ΕΣΥ, από πλευράς κλινών

Έτοιμο να δεχτεί 2000 ασθενείς από κορωνοϊό είναι το ΕΣΥ, από πλευράς κλινών, όμως αυτό θα πρέπει να αποτελεί ένα ακραίο σενάριο.

Η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα κινείται στα πλαίσια των εκτιμήσεων της επιστημονικής κοινότητας η οποία συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας. Αυτό που βλέπουμε σήμερα όμως αντικατοπτρίζει την κυκλοφορία του ιού περίπου 10 ημέρες νωρίτερα, όταν τα καταγεγραμμένα κρούσματα ήταν της τάξης των 100 και οι νοσηλευόμενοι πολύ λιγότεροι από σήμερα όπως και οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Με την επιδημία να καλπάζει εάν τα μέτρα της απομόνωσης δεν τηρηθούν, τότε αναμένεται να βρεθούμε σε ένα ακραίο σενάριο ραγδαίας μετάδοσης της νόσου, όπου ακόμη και 2.156 κλίνες που έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για περιστατικά του κορωνοϊού δεν θα επαρκούν. Όπως αλλάζει και η εκτίμηση για συνολικά περί τα 3.000 κρούσματα.

Όπως σημείωσε χθες ο λοιμωξιολόγος κύριος Τσιόδρας, αυτό που βλέπουμε και διαχειριζόμαστε σήμερα, αφορά στα σοβαρά κρούσματα της νόσου σε ηλικιωμένους και ομάδες αυξημένου κινδύνου. Οι προβλέψεις αυτή τη στιγμή, με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, παραμένουν σταθερές για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα. Το αν ο ρυθμός αύξησης αλλάξει, το αν ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους και επιβαρυμένους από χρόνια νοσήματα αυξηθεί γρήγορα και βγει εκτός των προβλέψεών μας, εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία τηρούμε όλοι αυτά τα μέτρα.

«Προς το παρόν, παραμένουμε εντός των προβλέψεων. Νομίζω ακριβή εικόνα για την πορεία της επιδημίας θα έχουμε σε περίπου δύο εβδομάδες. Και θα είναι τόσο καλύτερη αυτή η εικόνα, όσο περισσότερη συμμόρφωση υπάρχει με τα μέτρα», τονίζει ο καθηγητής.

Τα μέτρα αφορούν δύο κύριους στόχους, στους οποίους πρέπει να είμαστε όλοι προσηλωμένοι. Να προφυλάξουμε τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα.

Πηγή: news247.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: