Κεραμέως: «Δε μπορεί να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια γράφοντας μόνο το όνομά τους»

0
96

Τι είπε η Υπουργός Παιδείας στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, της αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια ώστε να σταματήσουν φαινόμενα φοιτητών που «γράφουν απλά το όνομά τους» και εισάγονται σε ιδρύματα, μίλησε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, η υπουργός, αναρωτήθηκε αν το ΚΚΕ υποστηρίζει τη δυνατότητα των φοιτητών να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βαθμούς που δεν ξεπερνούν τη μονάδα.

«Θεωρείτε σωστό να πληρώνουν οι φορολογούμενοι, για φοιτητές που εισέρχονται γράφοντας μόνο το όνομά τους;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «μπορεί κανείς να μπαίνει σε τμήμα που έχει δηλώσει ως 200ωστή επιλογή; Να εγγράφεται σε πανεπιστήμιο μόνο και μόνο για να πάρει τη θέση από κάποιον άλλο που επιθυμεί να φοιτήσει εκεί;».

Η κ. Κεραμέως στηλίτευσε ακόμα την πρακτική του να αφήνονται οι φοιτητές να ακολουθούν σπουδές που δεν συνδέονται με την αγορά εργασίας. «Ο άλλος δρόμος είναι να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν. Να προσφέρουμε στους νέους επιλογές με αντίκρισμα. Είναι στερεότυπο ότι η καταξίωση έρχεται μόνο στο πανεπιστήμιο, γιατί είναι εξίσου σημαντική η καταξίωση στις επαγγελματικές σχολές», ανέφερε.

Νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας είχε εξαπολύσει επίθεση στην υπουργό για την πρόθεσή της να αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, λέγοντας πως βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Βάζετε φραγμούς και φίλτρα στα παιδιά. Πρώτη φορά κυβέρνηση παίρνει τέτοια άθλια και κατάπτυστη απόφαση. Πάρτε την πίσω τώρα, δεν είναι δυνατόν να φέρνετε τώρα τέτοιο πράγματα! Εκτός αν θέλετε να σπείρετε ανέμους και να θερίσετε θύελλες», είπε.

Το λόγο πήρε στην συνέχεια και ο Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιτέθηκε στον υπουργό για την τηλεκπαίδευση. « Απαιτούμε να έρθει η σύμβαση της Sisco στη Βουλή. Είναι χούι της κυβέρνησης να κρατάει κρυφές τις συμβάσεις», είπε και ζήτησε κατ’ εξαίρεση να μην εφαρμοστεί φέτος ο θεσμός της τράπεζας θεμάτων.

«Πώς ακυρώνετε κ. Φίλη την τιτάνια προσπάθεια των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όλοι μαζί έχουν καταφέρει την μεταφορά της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως. Πως την ακυρώνετε!», απάντησε η υπουργός.

thecaller.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ