Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Καιρός: Έρχεται ψυχρή «εισβολή» από τα Βαλκάνια

Κοινοποίηση

Ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης συσσωρεύεται στη βορειοανατολική Ευρώπη

Σταματάει ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν επιδείνωση από αύριο. Η κακοκαιρία θα κρατήσει αρκετές ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους, ενώ η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλή για την εποχή.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, το Σάββατο θα υπάρξουν από τα δυτικά τοπικές βροχές που θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές. Στην Κρήτη θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα με νεφώσεις που πυκνώνουν και σημειώνονται βροχές.

Η κατάσταση δεν θα αλλάξει μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη, όμως, ενδιαφέρουσα είναι η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος περιμένει ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης που συσσωρεύεται στη βορειοανατολική Ευρώπη.

Όπως αναφέρει: «Μια αξιόλογη «κατεβασιά» χειμωνιάτικου κρύου δείχνουν τα στοιχεία προς τα τέλη του μήνα στα Βαλκάνια.. Έτσι όπως το θέλουν τα σημερινά στοιχεία δεν θέλει και πολύ ώστε να περάσει και το κατώφλι των βορείων συνόρων της χώρα μας προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και υπό προϋποθέσεις να ντύσει στα λευκά κυρίως ορεινά αλλά ίσως και όχι μόνο τμήματα της βόρειας αλλά και κατά τόπους πιθανώς της κεντρικής Ελλάδας».

ΠΗΓΗ

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: