Η θεατρική παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» στον Αστακό

Το Σάββατο 8 Ιουλίου

Η γνωστή ξεκαρδιστική κωμωδία «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου, δίνει ραντεβού με τους θεατές του Αστακού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στη Νέα Πλατεία Αστακού. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 και ώρα 20:30 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Στον ρόλο της Ιοκάστης, ο σκηνοθέτης Παντελής Μήτρου κάνει τη μεγάλη ανατροπή, επιλέγοντας τον έμπειρο ερασιτέχνη ηθοποιό, τον Θοδωρή Δημόγλου, σε μια απολαυστική ερμηνεία, ενώ όλοι οι ηθοποιοί αναμένεται να καταπλήξουν τους θεατές.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μέσα στον κόσμο των ραγδαίων αλλαγών, η Ιοκάστη Παπαδάμου εγκλωβισμένη μέσα στο αστικό της διαμέρισμα κινείται ανάμεσα στην τρέλα και την αφέλεια, προσπαθώντας να αγνοήσει επιδεικτικά οτιδήποτε θα μπορούσε να ταράξει την προσωπική της, υποτιθέμενη, ηρεμία.

Η οικογενειακή συνάθροιση που οργανώνει στο σπίτι της θα μετατραπεί σε μια βραδιά εξομολογήσεων, καθώς η Ιοκάστη και οι συνδαιτυμόνες της θα προβούν σε μια σειρά προσωπικών αποκαλύψεων. Από το δείπνο παρελαύνουν μια πάπια με πετροκέρασα, ένας σύζυγος που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι νομίζουν ότι είναι πεθαμένη, ένας από μηχανής αλλοδαπός «μπάτλερ», ένας εραστής με πολιτικές φιλοδοξίες, μια μαγείρισσα που θέλει να γίνει μάνα και ένας οργανοπαίκτης που βρίσκει παρηγοριά στα πλήκτρα του πιάνου του και όχι μόνο.Μέσα από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους και τον καταιγιστικό ρυθμό της παράστασης, αποκαλύπτονται άνθρωποι που δεν έχουν καμία πραγματική επικοινωνία μεταξύ τους, που δεν νοιάζονται στ’ αλήθεια ο ένας για τον άλλο· μια αποσαθρωμένη ζωή, χωρίς κανένα βάθος, που επικεντρώνεται στην κοσμικότητα, στους τύπους, στα ανούσια και τα ανώδυνα. Ένα δείπνο, στο οποίο, εν τέλει, δεν βλέπουμε κανένα να τρώει, γιατί πολύ απλά ο καθένας αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται. Τι είναι η οικογένεια μας; Τι είναι η δουλειά μας και ποια η σχέση με τους γύρω μας; Ποιοι είμαστε και ποια είναι η θέση μας τελικά στον σύγχρονο χάρτη του κόσμου;

Μια οικογενειακή συνάντηση, ένας υποτιθέμενος φόνος και ένα φάντασμα είναι η πρώτη ύλη της κωμωδίας. Παίζουν οι ηθοποιοί, Ιοκάστη Παπαδάμου: Θοδωρής Δημόγλου, Ρωμύλος Παπαδάμος, ο (νεκρός) σύζυγός της: Θοδωρής Τσαγρής, Κάτια Παπαδάμου, η κόρη τους: Μαρία Κορίζη και Στέφανος Παπαδάμος, ο γιος τους: Δημήτρης Τράπαλης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες