Η πώληση Βερόπουλου στην METRO φέρνει 1.000 νέες προσλήψεις

Τη Δευτέρα (22/2) μπαίνουν οι τελικές υπογραφές μεταξύ των εταιρειών Μέτρο και της Βερόπουλος, με την πρώτη να αναλαμβάνει την διοίκηση της δεύτερης, ενώ όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Μέτρο, Αριστοτέλης Παντελιάδης, η συμφωνία αφορά την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Βερόπουλος στην Ελλάδα, δηλαδή ένα δίκτυο 179 καταστημάτων.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, η Μέτρο αναλαμβάνει όλες τις οφειλές της Βερόπουλος προς τους προμηθευτές της ανάμεσα τους και περίπου 70 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες, αλλά και τον δανεισμό της εταιρείας ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Παντελιάδης τα δάνεια της Βερόπουλος εξυπηρετούνταν κανονικά και η εταιρεία δεν έχει κόκκινα δάνεια, ενώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές τόνισε ότι «οι προμηθευτές της Βερόπουλος θα πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο. Άλλωστε η συνεργασία μας πρέπει να έχει αμοιβαίο όφελος, θέλουμε τη συνεργασία και τη βοήθεια τους και όταν λέω βοήθεια δεν σημαίνει κανενός είδους haircut. Όλες οι υποχρεώσεις θα πληρωθούν στο ακέραιο».

Ειδικότερα όσον αφορά την συμφωνία το νέο σχήμα που θα προκύψει από την εξαγορά της Βερόπουλος από τη Μέτρο, στοχεύει σε τζίρο 1,5 δις. ευρώ σε βάθος τριετίας, πρόσληψη 1.000 νέων εργαζόμενων, νέων επενδύσεων 50 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 45-50 εκατ. ευρώ. Η νέα εταιρεία θα διαθέτει δίκτυο άνω των 240 καταστημάτων σούπερ μάρκετ και 50 cash and carry. Ωστόσο περί τα 19 καταστήματα της Βερόπουλος τα οποία είναι μικρά και ζημιογόνα και δεν υπάρχει περιθώριο εξυγίανσής τους θα κλείσουν με το προσωπικό να μεταφέρεται σε άλλα καταστήματα.

Με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει η METRO πρόκειται να ανοίξει 10 καταστήματα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα εντός του έτους, δύο cash & carry ενώ στα σχέδια είναι η επέκταση εκτός των συνόρων και συγκεκριμένα στην Κύπρο με τη δημιουργία ενός Cash & Carry το 2017.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος