Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ιόνια Οδός: Στο τραπέζι επίσημα η σύνδεση του Αγρινίου

Κοινοποίηση

Μεγάλο στοίχημα του Υπουργείο η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Εντός και εκτός συνόρων, το Υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διερεύνησης της δυνατότητας της χρονικής επέκτασης των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων με δύο βασικούς στόχους. Τη μείωση της τιμής των διοδίων και νέα οδικά έργα ενταγμένα στις παραχωρήσεις.

Η αρχή έγινε με επαφές στις Βρυξέλλες με την υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, DG Comp (το εκτός συνόρων) ενώ ζητήθηκε από τους παραχωρησιούχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους (εντός συνόρων).

Μεγάλο στοίχημα του Υπουργείου είναι να πραγματοποιηθούν νέα μεγάλα οδικά έργα χωρίς το δημόσιο να βάλει το χέρι στην τσέπη, ολοκληρώνοντας το μεγάλο δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας. Τα σημαντικότερα έργα από αυτά είναι το Ιωάννινα-Κακαβιά, σύνδεση Πρέβεζας, Αγρινίου, Ναυπάκτου κ.α.

Σύμφωνα με το ypodomes.com, η μείωση της τιμής των διοδίων είναι ένα δύσκολο σημείο που όμως αν επιτευχθεί, όλοι γνωρίζουν ότι θα δώσει ώθηση στην κίνηση των αυτοκινητόδρομων που σήμερα ναι μεν κινούνται σε θετικούς ρυθμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν εμπορικά.

Η διαδικασία νέας αναθεώρησης των συμβάσεων και μάλιστα με τέτοιο περίπλοκο τρόπο (νέος τρόπος υπολογισμός διοδίων, επιπλέον φυσικό αντικείμενο κ.α.) δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις τόσο στην Ιταλία όσο και στη Γαλλία.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: