«Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι»: Εκδήλωση στη Γλυπτοθήκη Καπράλου

Την Τετάρτη 5 Απριλίου

Εκδήλωση με θέμα «Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι» διοργανώνουν το 2ο ΕΠΑΛ με τον Δήμο Αγρινίου και το Μουσικό Σχολείο της πόλης, στη Γλυπτοθήκη Καπράλου (τέρμα Παπαστράτου), την Τετάρτη 5 Απριλίου, ώρα 19:00. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Παναγιώτης Κουστουμπάρδης, Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ομάδας Ρομποτικής και μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Είναι επίσης διδάκτορας Ρομποτικής του ίδιου Τμήματος και διδάσκει στα μαθήματα ‘Ρομποτική’, ‘Βιομηχανικός Αυτοματισμός’, ‘Ηλεκτροτεχνία & Ηλεκτρικές Μηχανές’ και ‘Κινηματική Μηχανών και Μηχανισμών’. Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος λειτουργίας της δράσης εκπαιδευτικής ρομποτικής Robots@MET του Πανεπιστημίου Πατρών

H αλλαγή του κλίματος αποτελεί παγκόσμια πρόκληση που δεν σέβεται τα εθνικά σύνορα, επηρεάζει πλέον κάθε χώρα σε κάθε ήπειρο και η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί πιθανότατα τη μεγαλύτερη απειλή του αιώνα μας. Τα 2/3 του πλανήτη μας θα ζουν σε πόλεις ως το 2050 και τα προβλήματα που θα ανακύψουν, θα διογκώσουν τις απαιτήσεις για παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες… οι έξυπνες πόλεις θα είναι μέρος της αντιμετώπισης.

Το Μουσικό σχολείο συμμετέχει με το Μουσικό Σύνολο «Κόσμος» (Διδασκαλία-Διεύθυνση: Ευγενία Γρέντζελου Ευγενία, Δημήτριος Πρωτόγερος).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος