Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Γιόρτασε την Εθνική Επέτειο το Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Κορυφώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.
Μετά τη επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Την κυρία Υπουργό καλωσόρισε ακολούθως στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, παραδίδοντας ταυτόχρονα υπόμνημα με θέματα αρμοδιότητας που αφορούν τόσο την Ιερή Πόλη όσο και το Δήμο ευρύτερα. Όπως είπε, “η πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής έχει διαμορφωθεί μέσα στο πέρασμα των αιώνων από την προϊστορική εποχή έως τους νεώτερους χρόνους, αφήνοντας πίσω της πολύτιμα μνημεία πολιτισμού. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αρχαία θέατρα Καλυδώνας, Πλευρώνας και Οινιάδων, ο Κήπος των Ηρώων με το Τείχος και το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, αποτελούν σημεία αυτού του πολιτισμού, για τα οποία θα πρέπει να συνεργασθούν Δήμος και συναρμόδιοι φορείς της πολιτείας, προκειμένου αφενός να υπάρξει μέριμνα συντήρησής τους, αφετέρου να αναδειχθούν σύμφωνα με τη σημασία και την αξία που διατηρούν”.

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στο Μεσολόγγι:

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: