Γεωργιάδης: «Λιανική πώληση με click away από την Κυριακή»

0
3

«Δεν επιτρέπεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης – Πρόστιμο και κλείσιμο επιχείρησης για παραβάτες

«Δεν επιτρέπεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα λειτουργούν μόνο με «click away». Όπως ανέφερε, «τη Δευτέρα ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία». Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή».

Tο «click away» προβλέπει τα εξής βήματα:
-Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
-Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
-Με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

«Αν παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, «θα πάρουμε πίσω αυτή την λειτουργία», τονίζοντας ότι «μόνο ένα άτομο θα επιτρέπεται να παραλαμβάνει την παραγγελία του». Ο Υπουργός κάλεσε επίσης τον κόσμο να τηρεί τους όρους που ανέφερε και τόνισε ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

«Επιχείρηση που θα έχει μέσα πελάτη θα έχει και διοικητικό πρόστιμο και κλείσιμο της επιχείρησης», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Όποιος βάλει μέσα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ