Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΕΣΜΕΣ: “Να συμπεριληφθεί ο Δήμος Μεσολογγίου στις περιοχές με ευνοϊκές ρυθμίσεις”

Κοινοποίηση

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου απέστειλε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, εκφράζοντας την “ανάγκη να συμπεριληφθεί ο Δήμος Μεσολογγίου στις περιοχές με ευνοϊκές ρυθμίσεις”, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Η επιστολή, που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα και στους Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Δεχόμενοι καθημερινά σωρεία οχλήσεων από τις επιχειρήσεις-μέλη μας, που έχουν πληγεί μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» με πρωτόγνωρη σφοδρότητα την περιοχή Ι.Π. Μεσολογγίου, στις 22/10/2016, παρακαλούμε όπως άμεσα μεριμνήσετε ώστε να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στην κατηγορία των περιοχών, για τις οποίες προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις (βάσει του υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.80000/οικ.42724/1641/25-10-2016 εγγράφου του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), που αφορούν την αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών και τη ρύθμιση σε δόσεις των καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών προς το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., καθώς και των φορέων των οποίων οι οφειλέτες έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο., επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις αποδεδειγμένα πληγείσες περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και την αδυναμία των πληγέντων να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, μετά την μεγάλη καταστροφή, που συντελέστηκε στην περιοχή, λόγω της πρόσφατης θεομηνίας, σας επισημαίνουμε την ανάγκη άμεσης έκδοσης συμπληρωματικής διευκρινιστικής απόφασης, ώστε να είναι δυνατή η καταχώρηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στις πληγείσες περιοχές, για τις οποίες προβλέπονται οι ως άνω διευκολύνσεις.

Παρακαλούμε όπως επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.”

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: