Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες

Κοινοποίηση

Ξεκινά το myBusinessSupport – Εξ αρχής οι αιτήσεις για αναστολή στα ιδιωτικά σχολεία

Εντός της ημέρας εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις με έως πέντε άτομα προσωπικό, προκειμένου να λάβουν και οι ίδιοι εκτός από τους εργαζόμενους τους εφόσον πλήττονται το επίδομα των 800 ευρώ.

Το Μάιο στην πλατφόρμα θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και οι επιστήμονες οι οποίοι τον τρέχοντα μήνα θα λάβουν το επίδομα τηλεεκπαίδευσης των 600 ευρώ.

Προϋπόθεση για τους υπόλοιπους επαγγελματίες-ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό, ενώ δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Επίσης μια φορά και όχι για κάθε εταίρο δίνεται το επίδομα σε μια ομόρρυθμη εταιρεία ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία.

Αιτήσεις εξ αρχής στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια

Αιτήσεις εξ αρχής για την αναστολή των συμβάσεων στις πλατφόρμες πρέπει να υποβάλλουν εργοδότες και εργαζόμενοι σε ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτήρια σύμφωνα με την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση.

Μετά τις καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες το οικονομικό επιτελείο προχώρησε στην υπογραφή μιας νέας ΚΥΑ, που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα ισχύοντα καθώς ορίζει ότι οι ηλεκτρονικές υπεύθυνες δηλώσεις που τυχόν έχουν ήδη υποβληθεί από 24 Μαρτίου από επιχειρήσεις-εργοδότες στην «Εργάνη» λογίζονται ως μη γενόμενες.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται σε εκ νέου υποβολή δηλώσεων, με νέο Ειδικό Έντυπο Υποβολής που θα αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Αντίστοιχα, και οι ηλεκτρονικές υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων που τυχόν έχουν υποβληθεί από 1η Απριλίου στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού -800 ευρώ- λογίζονται ως μη γενόμενες. Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε εκ νέου υποβολή. Μάλιστα, στη νέα απόφαση διευκρινίζεται ότι οι συμβάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών που έχουν λάβει διοριστήριο από το υπουργείο Παιδείας δεν αναστέλλονται και οι αποδοχές αυτών των εργαζομένων καταβάλλονται από τους εργοδότες. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία (τηλεκπαίδευση), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: