Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου προς τα μέλη του: «Σεβαστείτε την απόφαση για το θερινό πενθήμερο»

Κοινοποίηση

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – Ο ΕΣΑ καλεί τα μέλη του να βάλουν τη συλλογικότητα πάνω απ’ όλα

Να σεβαστούν το αποτέλεσμα, να εφαρμόσουν την απόφαση και να βάλουν τη συλλογικότητα πάνω απ’ όλα, καλεί τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου (ΕΣΑ), σχετικά με το θερινό πενθήμερο του Ιουλίου και του Αυγούστου. Σε επιστολή προς τα μέλη του, ο ΕΣΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το θερινό πενθήμερο σαφέστατα και δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της αγοράς. Ας το ξεπεράσουμε για να ασχοληθούμε στη συνέχεια με τα πραγματικά μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν τη δουλειά μας και την επιβίωσή μας».

Ο Σύλλογος ανακοίνωσε παράλληλα το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων:

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου προς τους εμπόρους της πόλης:

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, σεβόμενο και εφαρμόζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 16-1-2023 όσον αφορά την εφαρμογή ή όχι θερινού πενθήμερου για το 2023 και λήψη της απόφασης για το θέμα απ’ τα μέλη του Συλλόγου, ανακοίνωσε και πραγματοποίησε διήμερη μυστική ψηφοφορία με κάλπη στα γραφεία του Συλλόγου στις 19 & 20 Ιουνίου 2023. Σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 21-6-2023 έγινε το άνοιγμα της κάλπης και η καταμέτρηση των ψήφων που έλαβαν οι προτάσεις.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Εγγεγραμμένα μέλη: 251 / Ψήφισαν:: 157/ Άκυρα/Λευκά: 0

Έλαβαν:

  • Πρόταση: Καθόλου εφαρμογή του θερινού πενθημέρου-Όλα τα Σάββατα ανοιχτά: 22 ψήφοι
  • Πρόταση: Κλειστά Σάββατα από 08/07/2023 έως 19/08/2023: 79 ψήφοι
  • Πρόταση: Κλειστά όλα τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου: 56 ψήφοι

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις εκλογές του Συλλόγου μας στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2023 ψήφισαν 208 μέλη ενώ στην κάλπη για το θερινό πενθήμερο 157 μέλη, ήτοι το 76% επί των ψηφισάντων των εκλογών του Φεβρουαρίου. Το 86% μάλιστα από τους ψηφίσαντες στήριξε την εφαρμογή του θερινού πενθημέρου.

Με τα σημερινά δεδομένα οπού οι επιχειρήσεις της εστίασης, παροχής υπηρεσιών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλπ. εκπροσωπούνται πρωτοβάθμια από τους δικούς τους Συλλόγους, σε δευτεροβάθμιο επίπεδο έχουν τις δικές τους Ομοσπονδίες και σε τριτοβάθμιο επίπεδο υπάγονται σε άλλη Συνομοσπονδία, ο ισχυρισμός για 2000 + επιχειρήσεις δυνητικά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων των μελών του και έχει ευθύνη να τις υπερασπιστεί και να τις διαφυλάξει.

Καλούμε τους συναδέλφους:

  • Να σεβαστούν το αποτέλεσμα.
  • Να εφαρμόσουν την απόφαση.
  • Να βάλουν τη συλλογικότητα πάνω από όλα.

Το θερινό πενθήμερο σαφέστατα και δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της αγοράς. Ας το ξεπεράσουμε για να ασχοληθούμε στη συνέχεια με τα πραγματικά μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν τη δουλειά μας και την επιβίωσή μας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: