Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Έκθεση αγιογραφίας της Σπυριδούλας Τσιρώνη στο Αγρίνιο

Την Τετάρτη 24 Απριλίου τα εγκαίνια

Κοινοποίηση

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 19:30, εγκαινιάζεται στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (πλατεία Δημάδη) η έκθεση αγιογραφίας της Σπυριδούλας Τσιρώνη. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Θεολόγος Ευαγγελία Λύσσαρη στο έντυπο της έκθεσης, «…τα έργα που εκτίθενται έχουν σαφείς αναφορές στην Κρητική περισσότερο αλλά και στη Μακεδονική σχολή, σε μια προσπάθεια πιστής ακολουθίας για να εκφραστεί μέσω των χρωμάτων, ευλάβεια και αρμονία συνδυασμένα και με απώτερο στόχο να πραγματωθεί η καθαρά πνευματική αποστολή των μορφών».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12 Μαΐου 2024 με το εξής ωράριο επισκέψεων:

  • Δευτέρα έως Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00,
  • Κυριακή: 11:00-13:00, αργίες κλειστά

Βιογραφικό

Η Σπυριδούλα Τσιρώνηγεννήθηκε το 1970 στη Μελβούρνη Αυστραλίας και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Μετά την ολοκλήρωση των παιδαγωγικών σπουδών της ασχολήθηκε με αυτό που την έλκυε από μικρή ηλικία, τη ζωγραφική. Είναι απόφοιτη της Σχολής Βυζαντινής Σχολής Αγιογραφίας της Ι. Μ. Πειραιώς με ειδικότητα στην Αγιογραφία – Ζωγραφική. Παρακολούθησε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο Εργαστήριο «Κώστας Τσίγκρης» καθώς και σεμινάρια εικαστικού ενδιαφέροντος. Εδώ και 20 χρόνια αγιογραφεί Ιερούς Ναούς σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα αλλά και το εξωτερικό. Έχει διακοσμήσει επαγγελματικούς χώρους με χρήση διαφόρων υλικών ενώ έχει παραδώσει μαθήματα Ζωγραφικής – Αγιογραφίας σε ιδιωτικό χώρο στο Αγρίνιο και στον πολιτιστικό χώρο «ARTηρία».

Από το 2014 μέχρι σήμερα διδάσκει Αγιογραφία στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις στη Γερμανία (2002), στη Σαντορίνη (2006), ενώ συμμετείχε με έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας στην έκθεση «11 φίλοι στην Πάρο» (2009), στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Λευκαδίων (2010) και σε ατομική έκθεση ζωγραφικής – αγιογραφίας (2014) στον πολιτιστικό χώρο «ARTηρία» στη Λευκάδα. Το 2024 παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στο Αγρίνιο με τίτλο «Εν αήχω φωνή» στο κτίριο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς της πόλης.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου

Διαβάστε επίσης: