Εκδημία ιερέως Ιωάννου Μουτσώκου

Σε ηλικία 69 ετών

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αναγγέλλει την κοίμηση του ιερέως Ιωάννου Μουτσώκου. Ο π. Ιωάννης γεννήθηκε το έτος 1954 και μεγάλωσε στο χωριό Βρουβιανά Βάλτου. Αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας και, αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, χειροτονήθηκε Διάκονος την 14η Δεκεμβρίου 1988 στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου και Πρεσβύτερος την 15η Δεκεμβρίου 1988 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου απ’ το μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Πατιοπούλου Βάλτου και στον ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρουβιανών. Παράλληλα εξυπηρετούσε και τον ΙΝ Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αυλακίου. Διακρίθηκε για την απλότητα και την πηγαία ευλάβειά του ως λειτουργός, αλλά και για την συνέπειά του στην εφημεριακή του διακονία.

Μετά από σύντομη δοκιμασία με την υγεία του, εκοιμήθη σε ηλικία 69 ετών αφήνοντας μνήμη σεμνού, απλού και ταπεινού κληρικού.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00’ στον ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρουβιανών, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες