Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση του Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Ιουνίου οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Αγρινίου (11η Ιουνίου 1821).

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη και τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τους Βουλευτές Γιώργο Βαρεμένο και Θάνο Μωραίτη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Συλλόγους και Φορείς της πόλης.

Ο κ. Παπαναστασίου μίλησε για τον συμβολισμό της ημέρας λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η 11η Ιουνίου 1821 υπενθυμίζει σε όλους το εθνικό μας χρέος. Η ηρωική πράξη των προγόνων μας αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό εθνικό κεφάλαιο με πολλαπλή συμβολική αξία. Κυρίως όμως μας υπενθυμίζει ότι οι λαοί οι οποίοι διεκδικούν και δεν σκύβουν το κεφάλι κερδίζουν την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία τους. Οφείλουμε τιμή στους υπερήφανους προγόνους μας».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: