Εγγραφές στα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ μέχρι τη 1 Νοεμβρίου

Οι περιοχές και οι ειδικότητες

Ξεκίνησαν από τις 22 Οκτωβρίου, οι εγγραφές για το διδακτικό έτος 2021-2022, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και θα διαρκέσουν έως και 1 Νοεμβρίου 2021. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, ώστε οι αγρότες να μπορούν ν’ ανταποκριθούν ώστε η αγροτική οικονομία να καταστεί βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός προώθησε την ίδρυση των ΔΙΕΚ.

Ο Υπουργός δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών. Με την ίδρυση 6 νέων Δημοσίων ΙΕΚ ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τους νέους μας. Στόχος μας είναι οι νέοι να γίνονται αγρότες από επιλογή και όχι από ανάγκη».

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, από ολόκληρη την χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Το έτος κατάρτισης 2021-2022 θα λειτουργήσουν, με πρωινό ωράριο, έξι (6) Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, ως εξής:

  • Ιωαννίνων: Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
  • Μεσσαράς Ηρακλείου: Τεχνικός θερμοκηπίων και καλλιεργειών υπό κάλυψη
  • Νεμέας Κορίνθου: Τεχνικός αμπελουργίας και Οινολογίας
  • Λάρισας: 1) Τεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων και 2) Διαχειριστής συστημάτων εκτροφής αγροτικών ζώων.
  • Αμαρουσίου Αττικής: Τεχνικός τεχνολογικών εφαρμογών και εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος.
  • Καλαμπάκας Τρικάλων: Τεχνικός ξυλογλυπτικής και εφαρμογές σε ξύλινες κατασκευές.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα:

  • 4 εξάμηνα θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης
  • 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης

Με δαπάνες του ΕΛΓΟ παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΔΙΕΚ. Στους αποφοίτους -ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους- χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης απ’ τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: www.elgo.gr

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος