Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Κοινοποίηση

Σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποίησε και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, που γιορτάζεται διεθνώς κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι υγρότοποι προσφέρουν σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες τόσο στον τόπο όπου απαντώνται όσο και παγκοσμίως, ενώ στα πλαίσια της αειφόρου διαχείρισης, προσφέρουν σημαντικά οφέλη για τις μελλοντικές γενιές. Γι’ αυτό και στις 2 Φεβρουαρίου 1971 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας (Σύμβαση Ραμσάρ) στο Ramsar του Ιράν.

Στελέχη του Φορέα επισκέφτηκαν την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου το 4ο και το 17ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Σχολείο Γουριάς. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα είδη και την σημασία των υγροτόπων, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε για τη διάσωσή τους.

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου οι μαθητές της πρώτης γυμνάσιου των εκπαιδευτηρίων Πάνου από τη Ναύπακτο επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα για να ενημερωθούν για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, όπου απαντάται ένα πλήθος υγροτοπικών συστημάτων ιδιαίτερης οικολογικής και αισθητικής σημασίας. Στην συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στην περιοχή βάλτος Ρεμπάκια Αγίου Νικολάου, όπου ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με την ορνιθοπανίδα του υγρότοπου μέσω της παρατήρησης πουλιών με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση στελεχών του Φορέα.

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ο Συντονιστής του Φορέα Ιωάννης Σελιμάς συμμετείχε ως ομιλητής μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Λάμπρο Δημητρογιάννη σε εκδήλωση της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας». Θέμα της ομιλίας τους ήταν τα «Τα υδατικά οικοσυστήματα των περιοχών Natura 2000 στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και η επίδραση της κλιματικής αλλαγής».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: