Δήμος Αμφιλοχίας: Πρόσκληση συγκέντρωσης υλικού για την «Ελλάδα 2021»

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Έτος-σύμβολο αποτελεί για την Ελλάδα το 2021, μιας και σηματοδοτεί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει συστήσει οργανωτική επιτροπή για το συντονισμό των επετειακών δράσεων, απαραίτητη όμως είναι η συμμετοχή όλων (ατόμων, φορέων, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.), προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος και ο τόπος, που προσέφερε τόσους αγωνιστές στην Επανάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής και της συμβολής της στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Έθνους, με την κατάθεση εργασιών, ερευνών ή άρθρων.

Στη δράση μπορεί να συμμετέχει κάθε πολίτης, ατομικά ή ομαδικά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας των περιορισμών από τη πανδημία στη λειτουργία των σχολείων, θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα εργασίες μαθητών της περιοχής. Μπορεί επίσης να κατατεθεί οπτικό υλικό (φωτογραφίες ή σχέδια) από κειμήλια της εποχής εκείνης, όπως φορεσιές, όπλα, παλάσκες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.λπ.. Δεκτές επίσης θα γίνονται και προτάσεις για την περαιτέρω προβολή των ιστορικών γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στην Επιτροπή για την «Ελλάδα 2021» του Δήμου Αμφιλοχίας, η οποία θ’ αποφασίσει ποια από αυτά θα αναρτηθούν σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εμφανές το όνομα του δημιουργού ή των δημιουργών.

Το υλικό μπορεί να αποσταλεί σε ψηφιακή μορφή στη διεύθυνση: grafeiotypou@dimosamfilochias.gr. Πληροφορίες στον αριθμό: 26423-60455.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες