Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Αύξηση της Εθνικής Σύνταξης μελετά η Κυβέρνηση

Κοινοποίηση

Για ποιες κατηγορίες – Τα ποσά που εξετάζονται

Την αύξηση της εθνικής σύνταξης για συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων μελετά το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νέο πακέτο των παροχών που θ’ ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, μελετάται η αύξησης της εθνικής σύνταξης από τα 384 ευρώ σε 425 ευρώ.

Το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς αναμένονται και τ’ αποτελέσματα των ρυθμίσεων οφειλών και το πόσοι θα ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις των 120 δόσεων.

Το ποσό της αύξησης της Εθνικής Σύνταξης εξαρτάται από το ποιοι συνταξιούχοι θα το πάρουν. Για παράδειγμα, τα εναλλακτικά σενάρια περιλαμβάνουν αύξηση στα 425 ευρώ για συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη 500 ευρώ, για συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη 600 ευρώ, αλλά και για συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη μικτή 700 ευρώ.

Βέβαια τίποτε ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, καθώς αναμένονται πρώτα τ’ αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και στην συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: