Αυξάνεται στα 61,5 εκ. ευρώ το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Υπεγράφη η 2η τροποποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης, τι προβλέπει

Υπογραφές έπεσαν στην 2η τροποποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης μεταξύ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ) και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ (ΕΑΤ ΑΕ), που αφορά το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ). Οι βασικές αλλαγές στην τροποποίηση είναι οι εξής:

  1. Αύξηση του Προϋπολογισμού: Ο προϋπολογισμός του Ταμείου αυξήθηκε από 21,5 εκατ. € σε 61,5 εκατ. €. Αυτή η αύξηση έχει στόχο την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών χρηματοδότησης του αγροδιατροφικού τομέα.
  2. Αύξηση Διάρκειας Αποπληρωμής: Η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων αυξήθηκε από 5 σε 7 έτη για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από θεομηνίες.
  3. Εμβόλιμη Περίοδος Χάριτος: Προβλέπεται η δυνατότητα εφαρμογής εμβόλιμης περιόδου χάριτος 24 μηνών για εκταμιευμένα δάνεια σε περιπτώσεις Τελικών Αποδεκτών που αντιμετωπίζουν ανωτέρα βία ή φυσική καταστροφή.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε σχετικά: «Το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, είναι ένα εύχρηστο εργαλείο στα χέρια κάθε επαγγελματία αγρότη που του εξασφαλίζει ρευστότητα σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη.  Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας, στηρίζοντάς τους όχι με συνθήματα και λόγια αλλά με έργα, με πράξεις, δίνοντάς τους προοπτική, ασφάλεια και σιγουριά. Υλοποιούμε την εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και εξέλιξή του σε βασικό πυλώνα της οικονομίας της χώρας μας και προσφέρουμε κάθε δυνατότητα στους παραγωγούς μας για να ενισχύσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος