Αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Μεσολογγίου

Αντιπλημμυρικές εργασίες σε Λεσίνι, Μάστρο, Νεοχώρι, Άγιο Ηλία Αιτωλικού, Ευηνοχώρι και στην πόλη του Μεσολογγίου

Εργασίες αποκατάστασης σε οδούς και δίκτυα ομβρίων που προκλήθηκαν από φυσικά φαινόμενα ξεκινούν στον Δήμο Μεσολογγίου, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023. Το έργο προβλέπει αντιπλημμυρικές εργασίες σε Λεσίνι, Μάστρο, Νεοχώρι, Άγιο Ηλία Αιτωλικού, Ευηνοχώρι και στην πόλη του Μεσολογγίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από έσοδα του Δήμου. Εργασίες θα γίνουν στις παρακάτω περιοχές:

  • Στην περιοχή Λεσίνι Οινιάδων (θέση Ράπτη Νίκη) θα κατασκευαστεί φρεάτιο και δίκτυο αποχέτευσης όμβριων μεγαλύτερης διατομής από την υπάρχων αφού καθαιρεθεί το κατεστραμμένο δίκτυο και αποκατάσταση του τμήματος της οδού.
  • Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης με την θεμελίωση του στα όρια του ρέματος στην (περιοχή Φούσκαρη) για την αποφυγή νέας κατολίσθησης. Καθώς και κατασκευή σωληνωτού δικτύου αποχέτευσης όμβριων για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων.
  • Εξυγίανση και κατασκευή σωληνωτού δικτύου αποχέτευσης όμβριων για την διευθέτηση αυτών στα όρια του ρέματος (θέση Σολωμού) καθώς και αποκατάστασης φρεατίου που καταστράφηκε από την τελευταία κατολίσθηση.
  • Αποκατάσταση φρεατίων και δικτύου όμβριων παραπλεύρως της οδού προς νεκροταφείο Μάστρου Οινιαδών.
  • Αποκατάσταση δικτύου όμβριων με φρεατίων που καταστραφήκαν στην οδό εντός σχεδίου Νεοχωρίου Οινιαδών προς Νεκροταφείο (Τσαπραλέικα).  
  • Άγιος Ηλίας Αιτωλικού (θέση Κατσαγάνη) θα γίνει τομή ασφάλτου κατασκευή κάθετου φρεατίου και τοποθέτηση σωλήνων αποχέτευσης όμβριων που θα απομακρύνουν τα όμβρια ύδατα από όλη την περιοχή ,τσιμεντόστρωση με ελαφρά κλίση προς το χαμηλότερο σημείο για την καλύτερη απορροή και αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος.
  • Κατασκευή δίκτυο όμβριων στην περιοχή Ευηνοχωρίου Μεσολογγίου θέση Μπαλαμπάνη – Ξηρού για την αποφυγή νέου πλημμυρικού φαινομένου.
  • Κατασκευή δικτύου όμβριων και οριοθέτηση δρόμου στην περιοχή Κανόνι εντός της πόλεως Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στην οδο από Μητροπολιτικό Μέγαρο έως κολυμβητήριο Πρεμέτη.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες