Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αναποφάσιστοι Παναιτωλικοί

Κοινοποίηση

panai-kosmos

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στο Αγρίνιο για τις ανανεώσεις συμβολαίων που κάνει ο Παναιτωλικός, αλλά και για τις καθυστερημένες μεταγραφές. Γι’ ακόμη μία φορά θα επικαλεστούμε την… ζυγαριά. Αυτή τη φορά όχι της ευθύνης, αλλά της προσφοράς. Ο Παναιτωλικός εδώ και πολλά χρόνια έχει στηριχθεί σε ορισμένους παίκτες, τους οποίους θέλησε να κρατήσει στο Αγρίνιο και για την επόμενη χρονιά, δημιουργώντας μάλιστα πολλές αντιδράσεις. Τα ονόματα που ανανέωσαν και ενοχλούν κάποιους είναι του Γκόλια, του Μουμίν, του Δάρλα και του Κουτσοσπύρου.

Πολλή κουβέντα για το τίποτα κάνουν κάποιοι αναποφάσιστοι Παναιτωλικοί, προσπαθώντας (;) να «φτιάξουν» κλίμα. «Σούπερ Λιγκ με τον Γκόλια και τον Κουτσοσπύρο δεν γίνεται» σου λέει ο άλλος. Και από την άλλη (φυσικά) θέλει παίκτες που θα παλέψουν με νύχια και με δόντια μέσα στο γήπεδο. Παίκτες που θα ματώσουν τη φανέλα.

Το βασικό κριτήριο των Παναιτωλικών φίλων είναι ότι «αυτοί δεν ξέρουν μπάλα, δεν μπορούν να σταθούν στην Σούπερ Λιγκ». Η καλύτερη απάντηση σε αυτούς είναι να ρίξουν μια ματιά στα ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων. Ακόμη κι αν τα ρόστερ των άλλων όμως είναι «καλύτερα», δεν θα έπρεπε να έχει ξεχαστεί ότι ο Παναιτωλικός του 2011-2012 είχε παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Παίκτες που πραγματικά «ήξεραν μπάλα», αλλά τελικά δεν απέδωσαν. Δεν έβγαλαν «ψυχή» στο γήπεδο και μοιραία ο Παναιτωλικός έπεσε κατηγορία. Όσοι δεν ξέχασαν καταλαβαίνουν ότι αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι η «ψυχή». Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν και όλες οι ανανεώσεις των παικτών φέτος.

Άλλωστε πριν δύο χρόνια ο Παναιτωλικός στην Σούπερ Λιγκ έψαχνε να βρει λύσεις σε παίκτες με «καλό όνομα», σε παίκτες με εμπειρίες. Παίκτες που βέβαια πήραν πάρα πολλά λεφτά και απέδωσαν ελάχιστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τότε, με τον υποβιβασμό της ομάδας στην Football League άρχισαν οι κριτικές: «Είχαμε παίκτες – δημόσιους υπαλλήλους», «δεν είχαμε ούτε πάθος ούτε ψυχή» και άλλα τέτοια ήταν τα επιχειρήματα των Αγρινιωτών για τον υποβιβασμό της ομάδας. Σε μεγάλο βαθμό σωστά.

Ωστόσο, τώρα που ο Παναιτωλικός επέστρεψε στην Σούπερ Λιγκ, θα περίμενε κανείς ότι οι ίδιοι αυτοί που φωνάζουν ΠΑΝΤΑ, θα είχαν καταλάβει κάποια πράγματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που, όταν ο Παναιτωλικός έπεσε από την Σούπερ Λιγκ, έλεγαν ότι «ο Παναιτωλικός θα είχε μείνει αν δεν είχε τραυματιστεί ο Κουτρομάνος, γιατί μπορούσε να παρασύρει τους υπόλοιπους παίκτες να παίζουν με πάθος». Σκεφτείτε απλά τι θα γίνεται στον αγωνιστικό χώρο αν αγωνίζονται 2 και 3 Αγρινιώτες.

Ο Παναιτωλικός φέτος (τον Γενάρη) κατάφερε να δημιουργήσει ένα ρόστερ φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο. Προσπαθεί λοιπόν να διατηρήσει έναν βασικό κορμό από φέτος για του χρόνου, κάνοντας ανανεώσεις στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στην ομάδα αυτή και θέλουν να συνεχίσουν.

Γκόλιας και Μουμίν είναι οι δύο πιο παλιοί εν ενεργεία παίκτες του Παναιτωλικού. Σε μεγάλο βαθμό δηλαδή είναι κι αυτοί «Αγρινιώτες». Και οι δύο με εμπειρίες από την Σούπερ Λιγκ, αν και όχι πολλές. Είναι ωστόσο δύο παίκτες που παίζουν για την φανέλα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγάλουν την ζητούμενη «ψυχή» στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα Δάρλας και Κουτσοσπύρος είναι «παιδιά του Τίτορμου». Αναδείχτηκαν στο Αγρίνιο, πήραν εμπειρίες από άλλες ομάδες και επέστρεψαν αμφότεροι πέρυσι βοηθώντας πάρα πολύ στην επάνοδο. Δεν τίθεται καν ζήτημα βέβαια αν θα ματώσουν την φανέλα.

Άρα, ως προς τι οι αντιδράσεις; Δηλαδή τι ακριβώς επιθυμούν αυτοί οι φίλοι του Παναιτωλικού; Πρέπει να αποφασίσουν.

Τέλος, πρέπει να σταθούμε λιγάκι στις φετινές μεταγραφικές κινήσεις. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε την Δευτέρα 8 Ιουλίου την προετοιμασία του, ενώ όλοι οι παίκτες εντάσσονται σε πρόγραμμα την ερχόμενη εβδομάδα (15 Ιουλίου). Η ΠΑΕ λοιπόν έχει ακόμη μερικές μέρες για να ολοκληρώσει τις μεταγραφές που θέλει. Αν μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν γίνουν οι επιθυμητές προσθήκες, τότε μπορούμε να μιλήσουμε και θεωρητικά για «καθυστερημένες μεταγραφές».

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναιτωλικός έχασε κάποιες καλές περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών από πολύ νωρίς. Αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο να αποτρέψεις έναν ποδοσφαιριστή να υπογράψει σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ, ενώ εσύ είσαι ακόμη ομάδα της Football League (λόγω των play off).

Με λίγα λόγια, φέτος φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα. Στοχευμένες ανανεώσεις παικτών που πονάνε την ομάδα και μεταγραφές ουσίας. Το ταμείο φυσικά θα γίνει στο τέλος… Εξάλλου είναι μέγα λάθος να προκαταλαμβάνει κανείς την ικανότητα ποδοσφαιριστών για συμμετοχή τους σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το επίπεδο στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι στον… πάτο του πηγαδιού.

 

Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος
Κωνσταντίνος Φλωρόπουλοςhttps://agriniovoice.gr
Γεννήθηκα στο Αγρίνιο στις 29 Νοεμβρίου 1989. Επέλεξα να σπουδάσω σε Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, στο ΚΑΡ του Sport-fm. Το 2011 ίδρυσα το agriniovoice.gr. Από το 2005 υπήρξα εργαζόμενος στην Εφημερίδα «Αναγγελία» μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Έκτοτε έγινα ο Εκδότης της Εφημερίδας. Είμαι επίσης διαχειριστής στο croc.gr.
spot_img

Διαβάστε επίσης: