Αναδρομικά συνταξιούχων: Τμηματικά Ιούλιο και Σεπτέμβριο

Τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε η πληρωμή των αυξημένων ποσών στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη μετά το Νόμο Κατρούγκαλου κι έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης

Σε δύο φάσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά από τις αυξήσεις με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στις 27 Ιουλίου θα πληρωθούν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά το Νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή μετά τις 23 Μαΐου 2016, και τέλη Σεπτεμβρίου όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν το Νόμο Κατρούγκαλου. Οι αυξήσεις έρχονται σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε αντισυνταγματικές συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Έχουν δε αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο του 2019 και εφεξής. 

Στο μεταξύ, τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε η πληρωμή των αυξημένων ποσών στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, δόθηκαν αυξήσεις σε 10.861 συνταξιούχους του Δημοσίου. Οι παραπάνω είδαν κατά μέσον όρο πραγματική αύξηση στην ακαθάριστη σύνταξή τους 74 ευρώ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος