Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Αγρίνιο: «The Space Cadet», ένα χορευτικό ταξίδι στο διάστημα από τη χορευτική ομάδα «Third Planet»

Κοινοποίηση

Χοροθεατρική παράσταση στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, την Τετάρτη 5 Ιουλίου

Τη χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «The Space Cadet» από τη χορευτική ομάδα «Third Planet» φιλοξενεί το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 (21:30), στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου, με ελεύθερη είσοδο.

σύλληψη, χορογραφία, πρωτότυπη μουσική, σχεδιασμός: ΧΛΟΗ ΑΛΙΓΙΑΝΝΗ
επιμέλεια / σύνθεση κειμένου: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΗ
συνδημιουργίακινησιολογικού υλικού: ΧΛΟΗ ΑΛΙΓΙΑΝΝΗ & ΓΙΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ (FUERZA NEGRA)
σχεδιασμός φωτισμού: ΑΝΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ (ASlight)
αφήγηση: ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ (ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΣ)
ηλεκτρολόγος: ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
τεχνικός: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
μίξη ήχου: ΕLLEN CURTIS
βιντεογράφος: ΞΕΝΙΑ ΤΣΙΛΟΧΡΗΣΤΟΥ
επιστημονικοί συνεργάτες: Θ. ΑΚΥΛΑΣ (Αστεροσκοπείο Αθηνών) – Dr. MINDY HOWARD (Inner Space Training)
μέντορας μουσικής: LEEBOYDALLATSON

χορεύουν:
ταξιδιώτης: ΓΙΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ (A.K.A FUERZA NEGRA)
σκιά: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΗ

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Από την αρχή μας ταξιδεύουμε, βρισκόμαστε συνεχώς σε κίνηση, μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε και ανακαλύπτουμε. Μεταβαίνουμε από́ μία κατάσταση σε μία άλλη, αναζητώντας τον ιδανικό́ τόπο και χρόνο, το τέλειο σημείο, το «σπίτι» μας. Το “Space Cadet” είναι ένα ποιητικό ταξίδι στο διάστημα, μια κοσμική αναζήτηση μέσω της εμπειρίας ενός αστροναύτη/ εξερευνητή. Η σημασία του τίτλου είναι διττή: είναι ο εκπαιδευόμενος αστροναύτης, αλλά και εκείνος που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Το έργο κινείται και στους δύο άξονες. Ο ήρωας υπάρχει σε μια ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση, η οποία άλλοτε φαντάζει σαν σπίτι, μέσο μεταφοράς, διαστημικό κατασκεύασμα του μέλλοντος και άλλοτε σαν φυλακή, παιχνίδι ή και ο κόσμος του ολόκληρος.

Το έργο που κατέκτησε την τέταρτη θέση στα διεθνή βραβεία φωτισμού, φτιάχτηκε με τη λογική της pop-upperformance, με τον αυτόνομο σκηνικό χώρο να στήνεται σε απρόσμενες τοποθεσίες. Η πρεμιέρα έγινε στον περίβολο του Αγίου Αθανασίου στη Βωβούσα της Ηπείρου, ακολούθησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και για πρώτη φορά σε κλειστό χώρο, στο BIOS. Το σκάφος βάζει μπρος και πάλι τις μηχανές του και ξεκινάει τα ταξίδια του και πάλι σε απρόσμενους χώρους εκτός Αττικής.

Ένα project σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και με την υποστήριξη του The Croft Residency.

Κρατήσεις

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα του θεάτρου 2641021158 και 2641046452, τις εργάσιμες ημέρες, 9:00-13:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: