Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ φαβορί για ένταξη στο “Πακέτο Γιούνκερ”

Κοινοποίηση

H Ελλάδα είναι… πρωταθλήτρια στις προτάσεις έργων για χρηματοδότηση από το Πακέτο Γιουνκέρ. Συνολικά 44 μεγάλα project έχουν αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο της ΕΕ και περιμένουν …αρραβώνες.

Σε αυτά ξεχωρίζουν 2 βασικές κατηγορίες σύμφωνα με δημοσίευμα του ypodomes.com. Η πρώτη κατηγορία είναι τα ιδιωτικά projects με έργα κυρίως από το ενεργειακό πεδίο ενώ στη δεύτερη κατηγορία έχουμε έργα που προτείνονται από το Υπουργείο Υποδομών.

Από αυτά τα φαβορί για χρηματοδότηση είναι 4. Είναι ο νέος τερματικός σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, η Υποθαλάσσια Σαλαμίνας και τα δύο έργα συνδυασμένων μεταφορών σε Αττική (Λαύριο) και Έβρο.

Ας τα δούμε λίγο πιο προσεκτικά:

Ο νέος τερματικός σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα έχει κόστος 140εκ.ευρώ ενώ μαζί με τις υπόλοιπες επενδύσεις εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 300εκ.ευρώ. Από όλα τα έργα θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για χρηματοδότηση καθώς εγγυάται μεγάλη καθημερινή κίνηση και εμπορικές χρήσεις.

Το δεύτερο έργο είναι η Υποθαλάσσια Σαλαμίνας. Αυτό το έργο έχει πολυδιαφημιστεί και είναι ήδη σε διαδικασία διαγωνισμού. Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για χρηματοδότηση καθώς έχει εντυπωσιακή εμπορική κίνηση που θα αποσβέσει σχετικά γρήγορα την επένδυση.

Το τρίτο έργο είναι οι συνδυασμένες μεταφορές στην Αττική και αφορά την επέκταση της Αττικής Οδού και του σιδηρόδρομου στο τμήμα Κορωπί-Λαύριο και την αναβάθμιση του Λιμένα Λαυρίου. Η εκτίμηση είναι ότι δεν θα δυσκολευτεί να βρει χρηματοδότηση γιατί η κίνηση θα είναι μεγάλη. Ερωτηματικό παραμένει πως θα συντονιστεί η επένδυση με τα υπάρχοντα δίκτυα (Αττική Οδός, Προαστιακός).

Το τέταρτο έργο είναι οι συνδυασμένες μεταφορές στον Έβρο. Αφορά την αναβάθμιση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο (ηλεκτροκίνηση). Η στρατηγική θέση της επένδυσης την κάνει ελκυστική για πολλούς λόγους αλλά ο κυριότερος ονομάζεται “παράκαμψη Βοσπόρου” γεγονός που της δίνει μεγάλα εμπορικά πλεονεκτήματα. Ήδη έχουν γίνει κρούσεις για αυτό το έργο στο Υπουργείο.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: