Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αγροτικό μπλόκο στην Ερμίτσα την Πέμπτη

Κοινοποίηση

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, για “μαζικό-μαχητικό ξεσηκωμό μπροστά σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης”.

Η ΟΑΣΑ καλεί τους αγρότες να κατέβουν με τα τρακτέρ τους σε αγροτικό μπλόκο την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016, στην Εθνική Οδό Αγρινίου-Αντιρίου, πλησίον Ερμίτσας.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν στα νέα μέτρα που τους επιβάλλονται, μέσω της νέας ΚΑΠ και του 3ου μνημονίου, στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:

  • Μείωση των επιδοτήσεων μέχρι και 60% συνολικά, έως το τέλος του 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή.
  • Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
  • Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
  • ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

Το μπλόκο έχει βασικό σκοπό να διεκδηκήσουν οι αγρότες “την κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015 – 2020 της ΕΕ”.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: