Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο «ωχαδερφισμός» και οι «εμμονές»

Κοινοποίηση

xavos-kalloni
Photo-Right: paravatos.eu

Τη δέκατη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιτωλικός, με σκορ 3-1 από την Καλλονή στο ΟΑΚΑ. Ο «Τίτορμος» έκανε την χειρότερή του εμφάνιση με τον Μάκη Χάβο στο «τιμόνι», απογοήτευσε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι (παρά τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα) και σε καμία περίπτωση δεν θύμισε την ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου μέσα στο Αγρίνιο.

Παιδαριώδη λάθη σε όλες τις γραμμές από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, άνευρος, άγευστος, με μπλαζέ ύφος και μεγάλη δόση «ωχαδερφισμού». Με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να δείχνουν σαν σε αγγαρεία, λες και το πρωτάθλημα τελείωσε και η ομάδα έμεινε κατηγορία από την 26η αγωνιστική. Μεγάλη ευθύνη όμως φέρει και ο προπονητής των «καναρινιών», τόσο για την επιλογή κάποιων παικτών στην αρχική ενδεκάδα, όσο και για το στήσιμο της ομάδας…

Ο Μάκης Χάβος είναι ένας από τους καλύτερους νέους Έλληνες προπονητές, δουλεύει πολύ και μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα στο μέλλον με τον Παναιτωλικό. Παρόλα αυτά, επειδή όπως αναφερόμαστε στα θετικά καλό θα ήταν να αναφερόμαστε και στα αρνητικά, δύσκολα γίνεται κατανοητή η επιμονή του σε κάποιους παίκτες. Ειδικά αν σκεφτεί κάποιος τις επιλογές που είχε στη διάθεσή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για παράδειγμα, η χρησιμοποίηση του Καλί (προσωπικής του εισήγησης το καλοκαίρι) σε έναν αγώνα που έλειπε ο Μπικέι, δεν ήταν και η πιο εύστοχη επιλογή… Όπως έχει αποδειχθεί και σε προηγούμενα παιχνίδια, κάθε φορά που το αμυντικό δίδυμο αποτελείται από Κούσα – Καλί (αντί του Μελισσά που ήταν στη διάθεση του Χάβου) ο Παναιτωλικός δέχεται γκολ από στημένη φάση, ενώ συνήθως αυτό προέρχεται και από τραγικό προσωπικό λάθος ενός ή και των δύο… Δυστυχώς για τον «Τίτορμο», ακριβώς όπως έγινε στο πρώτο γκολ στο ΟΑΚΑ.

Και τέλος, η «εμμονή» του προπονητή του Παναιτωλικού από την αρχή της χρονιάς, ακούει στο όνομα Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος. Ένα παιδί που σίγουρα διαθέτει τα σωματικά προσόντα, ξέρει μπάλα και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα, όμως δείχνει ανέτοιμο να προσφέρει αυτή τη στιγμή στον Παναιτωλικό. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά επειδή για πρώτη φορά αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο φέτος και έπεσε στα βαθιά νερά της Superleague…

ΥΓ1: Ίσως να ήταν σοφότερο πριν δοκιμαστεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής κατευθείαν στα «βαθιά», να είχε δοθεί δανεικός για να αποκτήσει εμπειρία και να προσφέρει περισσότερα…

ΥΓ2: Αν ο Μαρτίνεζ που είδαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Καλλονή είναι ανέτοιμος, τότε ο έτοιμος θα κάνει πολλές ζημιές στις άμυνες τις Superleague!

Μπάμπης Τσιρώνης
Μπάμπης Τσιρώνης
Γεννημένος στο Αγρίνιο στις 15 Φεβρουαρίου 1992, έγραψε το πρώτο του άρθρο στην εφημερίδα «Αναγγελία» σε ηλικία 16 ετών. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με αρκετά τοπικά μέσα και όχι μόνο (εφημερίδες-ραδιόφωνο-ιστοσελίδες) ενώ είναι ανταποκριτής του ΣΠΟΡ FM στο Αγρίνιο.
spot_img

Διαβάστε επίσης: