Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«My – θέρμανση»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Κοινοποίηση

«Το επίδομα φέτος είναι πολύ μεγαλύτερο και καλύπτει πολλά νοικοκυριά που θα επιλέξουν ως θέρμανση κι άλλα είδη» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Στο τέλος του χρόνου προσδιόρισε το άνοιγμα της πλατφόρμας για το πετρέλαιο θέρμανσης ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης κι εξήγησε ότι «απαιτεί να έχεις πληρώσει το πετρέλαιο, οπότε η πλατφόρμα ανοίγει κοντά στα Χριστούγεννα φέτος» Υπογράμμισε επίσης ότι «το επίδομα φέτος είναι πολύ μεγαλύτερο και καλύπτει πολλά νοικοκυριά που θα επιλέξουν ως θέρμανση κι άλλα είδη. Η μεγάλη βοήθεια είναι το 0,25 (επιδότηση) στην αντλία και αφορά το σύνολο των νοικοκυριών. Η δική μας ιεραρχία είναι, πρώτα ο ηλεκτρισμός, μετά η θέρμανση και μετά τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Ο κ. Σκυλακάκης σχολίασε: «Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς ανέβηκε πάρα πολύ, υπάρχει η επίπτωση αυτή από τον ΟΠΕΚ, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ένα καρτέλ που προσπαθεί να κρατήσει πολύ υψηλά τις τιμές, η εκτίμησή μπυ είναι ότι η ύφεση θα τραβήξει προς τα κάτω τις τιμές».

Πότε θα δοθεί η «επιταγή ακρίβειας»

Ερωτώμενος αν θα υπάρξει νέα παρέμβαση για την ακρίβεια, ξεκαθάρισε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε εξαντλήσει δημοσιονομικά τους πόρους, οπότε είναι μάταιη η συζήτηση αν θα κάνουμε νέα παρέμβαση. Η μόνη περίπτωση να δούμε πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις θα είναι αν έχουμε μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι στα νοικοκυριά εφόσον υπάρξουν περιθώρια» σημείωσε ο Υπουργός και κατέληξε: «Η επιταγή ακρίβειας θα δοθεί χωρίς διαδικασίες πριν τα Χριστούγεννα».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: